Amazon už aj Slovákom ponúka chytrý reproduktor aj hudobné predplatné

Amazon to však bude mať s hudobnou službou Music Unlimited na Slovensku ťažké. Poradiť si bude musieť s tvrdou konkurenciou na čele so Spotify, Deezerom a Hudbou Google. Zaujať však môže inteligentným reproduktorom Echo, ktorý už posiela aj na Slovensko.

08.12.2017 20:35
amazon music unlimited Foto:
Ilustračné foto
debata

Neskoro ale predsa, zato s bonusom. Amazon v týchto dňoch rozšíril dostupnosť svojej hudobnej služby Amazon Music Unlimited do ďalších 28 krajín vrátane Slovenska. Obstáť v tvrdej konkurencii však bude ťažké, obzvlášť v čase, keď na trhu už niekoľko rokov úspešne pôsobia konkurenčné služby ako Spotify, Deezer alebo Hudba Google. Amazon Music Unlimited ponúka databázu s viac ako 40 miliónmi skladieb, ktoré si užívatelia nekupujú, ale za mesačný poplatok požičiavajú.

Hudba a aj inteligentný reproduktor Echo

Oveľa zaujímavejšou je správa o doručovaní zariadenia Amazon Echo aj na Slovensko. V malom reproduktore sa ukrýva hlasová asistentka Alexa, ktorá na základe povelov vyhľadáva rôzne informácie na internete, zapisuje poznámky do kalendára, ale aj prehráva hudbu, napríklad zo spomínanej služby Music Unlimited. “Predplatitelia služby môžu Alexu požiadať o prehrávanie hudby konkrétneho žánru, playlistu alebo umelca. Tí, ktorí zas majú radi prekvapenia, môžu hlasovým povelom požiadať o prehrávanie náhodnej, personalizovanej hudby, ktorá vychádza z jeho preferencií,” píše Amazon. Slováci sa však budú musieť naučiť zadávať hlasové povely v angličtine.

Amazon sa s hudobným predplatným prispôsobil ponuke konkurencie. Za 5,99 eura je tak služba dostupná pre jednotlivcov, ktorí môžu skladby počúvať až na desiatich zariadeniach naraz. Za rodinné predplatné s prístupom pre šiestich ľudí záujemca zaplatí 8,99 eura. Službu je možné využívať buď cez internetový prehrávač, na Androide alebo na zariadeniach so systémom iOS. Treťou alternatívou je balík Echo Plan, ktorý je ale dostupný len pre majiteľov zariadení Echo, Echo Dot alebo Echo Plus. Tí za službu zaplatia len 2,49 eura mesačne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon #Spotify #Echo #hudobné predplatné #Amazon Music Unlimited