Virtuálna realita v podaní HTC má vyššie rozlíšenie a vstavané slúchadlá

Nový headset pre virtuálnu realitu má o 78-percent vyššie rozlíšenie a s počítačom už bude komunikovať aj bezdrôtovo. Cenu HTC zatiaľ neprezradilo.

10.01.2018 15:00
Vive Pro, headset, HTC Foto:
HTC predstavilo headset pre virtuálnu realitu Vive Pro.
debata

HTC sa síce nedarí so smartfónmi, zato však boduje v oblasti virtuálnej reality. Firma na veľtrhu CES v Las Vegas predstavila rozšírenú verziu svojho headsetu Vive Pro s mimoriadne vysokým rozlíšením. Oproti predošlému modelu je rozlíšenie s 2880 × 1600 pixelmi až o 78 percent vyššie. “Vďaka nemu sa môžu užívatelia tešiť na detailnejší a prirodzenejší obraz. Headset prináša aj integrované slúchadlá, zvýšený komfort a širšie možnosti pre vývojárov,” píše HTC. Vive Pro má zabudované výkonné slúchadlá a aj zosilňovač, ktoré majú užívateľa lepšie preniesť do iného priestoru. Medzi ďalšie vylepšenia možno zaradiť dva mikrofóny s aktívnym potlačením okolitého hluku a duálnu kameru, cez ktorú možno sledovať nie len virtuálny ale aj reálny svet.

Zatiaľ len obmedzené množstvo obsahu

Problémom headsetov ako takých je nedostatok kvalitného a interaktívneho obsahu. Ak niekto uvažuje o tom, či zo svojho vrecka vyberie niekoľko stovák aby sa cez headset zahral zopár hier, svoju investíciu si zväčša dvakrát rozmyslí. Aj to je dôvod, prečo HTC spomína viac možností pre vývojárov, ktorí sú pre firmu alfou a omegou a len na nich záleží, či headset zákazníkom ponúkne nejakú pridanú hodnotu.

S počítačom už bude komunikovať aj bezdrôtovo

Majitelia pôvodného modelu Vive a aj nového Vive Pro budú spolu s nimi môcť použiť bezdrôtový adaptér, ktorý headset oslobodí od káblov. Adaptér umožní pripojiť headset k počítaču cez Wi-Fi s použitím technológie Intel WiGig v pásme 60 GHz, pre ktorú je typická nízka latencia a dobrý dosah. Cenu headsetu ani adaptéru firma zatiaľ nezverejnila.

Zaujímavým doplnkom, ktorý majitelia headsetu určite ocenia je akýsi 3D katalóg multimédií v obchode Viveport. Namiesto 2D sa obsah zobrazí v realistickejších 3D ukážkach. V súčasnosti je v obchode dostupných viac ako 1000 multimedi­álnych titulov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #virtuálna realita #HTC #headset #CES 2018 #Vive Pro