HP sa pochválilo najvýkonnejším hybridným notebookom aj obrovským monitorom

Konvertibilný notebook má výkonný hardvér a 12-hodinovú výdrž na batériu. Hráčov zas môže zaujať obrovský 65-palcový monitor, ktorý nahradí aj televízor.

16.01.2018 20:00
HP Spectre x360, notebook Foto:
HP Spectre x360 je najvýkonnejším konvertibilným notebookom súčasnosti.
debata

Rebríčky najvýkonnejších notebookov sa neustále menia. V súčasnosti je na prvom mieste konvertibilný notebook od HP, ktorý sa vo svojej kategórii môže pochváliť najväčším výkonom. HP Spectre X360 15 bol predstavený na veľtrhu CES v Las Vegas už na prvý pohľad zaujme svojim čierno-medeným dizajnom. Hliníkové telo s 19,5 milimetrovým profilom a 15,6-palcovým dotykovým 4K a otočným displejom má len niečo cez dva kilogramy.

V útrobách sa ukrýva 8. generácia procesora Intel Core i7 (model 8705G) s externou grafickou kartou AMD Radeon RX Vega M. Pri najvyššej konfigurácii je možné na jedno nabitie s notebookom pracovať približne 12 hodín. Menší výkon v konfigurácii s Intel Core 3 procesorom a grafikou Nvidia GeForce MX 150 kompenzuje ešte o 1,5 hodiny vyššia výdrž. Na Slovensku sa začne predávať vo februári za cenu začínajúcu na 1599 eurách.

Tablet so 17-hodinovou výdržou

Druhou predstavenou novinkou je tablet HP Envy x2 s 12,3-palcovou uhlopriečkou, 7,9 milimetrovou hrúbkou a 750-gramovou hmotnosťou. Na jedno nabitie je možné tablet používať 17-hodín. Okrem Wi-Fi je možné pripájať sa aj na mobilné siete 4G. Výkon v podaní Intel Core Y procesorov dopĺňa 8-gigabajtová operačná pamäť a 256 GB SSD disk. Cena zatiaľ nebola oznámená, tablet by mal byť na Slovensku dostupný od apríla.

HP predstavilo výkonný tablet Envy x2 Foto: HP
HP ENVY x2, tablet HP predstavilo výkonný tablet Envy x2

Obrovský monitor pre hráčov

Posledná novinka zaujme najmä hráčov. Monitor Omen X 65 má až 65-palcovú uhlopriečku, 4K rozlíšenie a oproti bežným monitorom až dvojnásobne vyššiu obnovovaciu frekvenciu 120 Hz. Monitor podporuje funkciu nVidia G-Sync. Cenu výrobca zatiaľ neoznámil Dostupný by však mal byť na jeseň tohto roka.

Displej pre hráčov od HP má až 65-palcovú... Foto: HP
OMEN X 65 Display Displej pre hráčov od HP má až 65-palcovú uhlopriečku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #tablet #notebook #HP #monitor #Spectre #Omen #CES 2018 #Envy