Snímka slovenského fotografa zabodovala v prestížnej fotografickej súťaži

Fotografia Rastislava Kakaru sa zaradila medzi 50 najlepších cestovateľských snímok na prestížnej fotografickej súťaži Sony World Photography Awards.

01.03.2018 08:00
Rastislav Kakara Foto:
Rastislav Kakara - Trek
debata (2)

Slovenskí amatérski fotografi v posledných rokoch bodujú na medzinárodných súťažiach. V minulom roku sa na prestížnej súťaži Sony World Photography Awards prebojoval do finále len 16-ročný Andrej Kiripolský z Bystričian v Trenčianskom kraji. Stredoškolák zaujal porotu zaujal s fotografiou “Bezbolestná krása”, na ktorej zachytáva mladú ženu, ktorá si nad hornou perou necháva aplikovať piercing.

Bezbolestná krása - Andrej Kiripolský Foto: Andrej Kiripolský/SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS
Andrej Kiripolský, Sony World Photography Awards Bezbolestná krása - Andrej Kiripolský

Fotografia ďalšieho Slováka patrí medzi najlepšie na svete

Tento rok na rovnakej súťaži porotu zaujal ďalší Slovák. Rastislav Kakara sa so snímkou Trek zaradil medzi 50 najlepších fotografov v otvorenej kategórii cestovanie (z angl. Open Travel Category). Rastislav Kakara je rodákom z Košíc, v súčasnosti však býva v českom Kolíne. Fotografii sa venuje len vo voľnom čase, v súčasnosti pracuje ako anestoziológ. Kakara snímku zachytil v rakúskych Alpách na ľadovci Pitztal. “Čakal som na ten správny moment a svetelné podmienky, vďaka ktorým by bolo možné zobraziť prepojenie medzi človekom a prírodou, spolu s horlivosťou človeka pri naplnení svojich výziev,” uviedol Kakara.

Rastislav Kakara - Trek Foto: Rastislav Kakara/SONY WORLD PHOTOGRAPHY AWARDS
Rastislav Kakara Rastislav Kakara - Trek

Súťaž Sony World Photography Awards, ktorú každoročne usporadúva organizácia World Photography Awards, patrí medzi najprestížnejšie súťaže pre amatérskych ale aj profesionálnych fotografov z celého sveta. Je takisto v súčasnosti najväčšou fotografickou súťažou na svete, do ktorej svoje fotografie prihlasujú tisíce ľudí. Tento rok porota hodnotila viac ako 320-tisíc snímok od fotografov z viac ako 200 krajín. Oproti minulému roku tak porota hodnotila o 40 percent viac fotografií.

Všetko fotografie, ktoré sa dostali do užšieho výberu budú v súťaži ďalej pokračovať. Z nich budú následne vybraní víťazi v jednotlivých kategóriách. Jeden z nich získa titul fotografa roka a výhru 25-tisíc dolárov. Výhercovia jednotlivých kategórií získajú 5-tisíc dolárovú odmenu. Víťazi budú vyhlásení počas slávnostného ceremoniálu, ktorý sa bude konať 19. apríla v Londýne.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Sony #Sony World Photography Awards #Rastislav Kakara