Hudba Google Play má nástupcu. Nahradí ju nová služba YouTube Music

YouTube Music ponúkne všetko to, čo poznajú používatelia služieb Spotify či Deezer. Ako bonus pridá exkluzívny obsah a aj videá na YouTube bez reklám.

19.05.2018 08:00
hudba, počúvanie, spotify, apple, beats,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Ak sa povie YouTube, väčšina ľudí si tento názov bez rozmyslu spojí s najznámejším videoserverom. Google sa však usiluje zbaviť tejto nálepky a o YouTube uvažuje ako o novej mediálnej platforme, ktorá okrem videa bude ponúkať aj hudbu. Podobne ako služby Spotify, Deezer či Apple Music. Už o niekoľko dní spoločnosť spustí novú službu YouTube Music, ktorá bude fungovať rovnako ako všetky už spomenuté hudobné služby. Neponúkne nič, čo by už užívatelia dávno nepoznali. Napriek tomu ich ale môže prilákať státisíce.

Náhrada za Hudbu Google Play?

Šušká sa, YouTube Music má onedlho úplne nahradiť Hudbu Google Play. To vzhľadom k tomu, čo YouTube Music ponúkne, aj dáva zmysel. Okrem štandardného hudobného predplatného môže Google za príplatok ponúknuť aj prémiový prístup k videám – bez reklám a s možnosťou ich sledovania aj bez prístupu na internet. YouTube Music bude fungovať zadarmo s reklamami a aj bez reklám, s cenou 9,99 dolára mesačne. Predplatitelia si však budú môcť vybrať aj tretí variant služby s názvom Premium, za ktorú zaplatia o dva doláre viac a okrem miliónov skladieb budú môcť na YouTube sledovať videá bez reklám.

YouTube Music si nechá poradiť od umelej inteligencie, ktorá spáruje vkus užívateľa s novými odporúčanými skladbami. Zaujímavosťou má byť aj exkluzívny obsah v podobe remixov, živých vystúpení a hudobných videí, ktoré nie sú štandardne dostupné.

Zatiaľ len vo vybraných krajinách

Slováci si však na YouTube Music zatiaľ musia nechať zájsť chuť. Služba bude najprv dostupná v Austrálii, Spojených štátoch, na Novom Zélande, v Mexiku a v Južnej Kórei. Ďalšie krajiny pribudnú neskôr, Slovensko sa zatiaľ medzi nimi nespomína. Ak však YouTube Music streamovaciu službu od Google naozaj nahradí, nebude tento prechod trvať dlho a Slováci sa novej služby dočkajú taktiež. Za prístup k hudobnému obsahu by pritom nemali zaplatiť viac než pri Hudbe Google Play, ktorá v súčasnosti na Slovensku stojí len 5,49 eura – teda výrazne menej než v okolitých krajinách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #YouTube #Google Play #Spotify #hudobné predplatné #YouTube Music