Telekom predstavil novú televíziu Folklorika. Zamerá sa výlučne na folklór a tradície

Po úspechu televíznej relácie Zem spieva sa Slovak Telekom rozhodol využiť popularitu tohto formátu a premeniť ho na celodenné vysielanie. Nová televízna stanica Folklorika bude zameraná na folklór, tradície ale aj životy Slovákov doma a v zahraničí.

30.05.2018 16:40
Folklorika Foto:
Nová televízna stanica Folklorika.
debata

Slovak Telekom sa rozhodol experimentovať. Po úspechu televízneho formátu Zem spieva spustil vlastnú televíznu stanicu Folklorika zameranú na slovenský folklór. Podľa Andreja Miklánka z Telekomu je na slovenskom trhu veľký priestor pre televíznu stanicu, ktorá by ľuďom približovala stáročia slovenských tradícií z rôznych kútov Slovenska, ale aj zahraničia. “Úspech formátu Zem spieva nám pripomenul, že folklór a tie najkrajšie slovenské tradície sú nielen našim národným pokladom, ale aj nesmierne divácky vyhľadávaným žánrom. Pravda, ak sa podajú modernou formou hodnou 21. storočia,” uviedol Miklánek.

Ponúkne aj pohľad do života zahraničných Slovákov

Obsah budú pre Folkloriku vytvárať miestni, ale aj zahraniční partneri. Na tvorbe sa bude podieľať producent a režisér Peter Ňuňéz, ktorý stojí aj za úspechom formátu Zem spieva. Okrem miestnych tradícií bude Folklorika približovať aj životy zahraničných Slovákov v srbskej Vojvodine. Program s názvom Vojvodina budú pre televízny kanál pripravovať partneri zo Srbska.

Folklorika je už ôsmym televíznym kanálom Telekomu. Jeho základom bude prúd hudby a tanca vystriedaný s blokmi pravidelných relácií. “Relácie divákom ponúknu nielen zábavu, ale aj možnosť sa niečo naučiť, pripomenúť si históriu, pozrieť si krásy Slovenska, či načerpať múdrosť predkov. Časť obsahu bude pripravená špeciálne pre deti,” uviedol hovorca Telekomu, Michal Korec. Jednotlivé relácie nebudú prerušované reklamami.

zväčšiť Program vysielania stanice Folklorika (na... Foto: Slovak Telekom
Folklorika Program vysielania stanice Folklorika (na fotografii hovorca Slovak Telekomu Michal Korec)

Množstvo tematických relácií a aj program pre deti

Stanica bude vysielať 16 tematických relácií. Relácia Moje korene divákom poodhalí životy pamätníkov z rôznych kútov Slovenska. Odetí do krásy má zas za cieľ ukázať krásu krojov a ich rôznych špecifík. reláciou Ľudové múdrosti bude sprevádzať etymologička Katarína Nádaská, Ľudová kuchyňa ukáže tradičné slovenské jedlá a ich prípravu a relácia Svetové Slovensko divákom poodhalí najkrajšie zákutia a pamiatky Slovenska. V programe Do skoku s deťmi sa budú môcť tí najmenší zoznámiť s rôznymi ľudovými hrami, piesňami, tancami či riekankami.

Telekom novú stanicu spustí v piatok 1. júna. Dostupná bude v základných balíčkoch pre všetkých zákazníkov Magia automaticky a bezplatne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #folklór #kultúra #Slovak Telekom #Folklorika #televíza #televízna stanica