Skončila sa ďalšia éra. Canon predal posledné kusy analógových zrkadloviek

Definitívne koniec analógovým zrkadlovkám Canon. Firma predala posledné kusy fotoaparátov, ktoré jej ležali v skladoch od roku 2010. Majiteľom foťákov bude poskytovať servis do roku 2025.

01.06.2018 20:00
Canon, EOS 1V, analógový fotoaparát Foto:
Jednooká zrkadlovka Canon EOS 1V.
debata

Pamätáte sa ešte na fotoaparáty s filmom? Možno budete prekvapení, no niektoré modely týchto analógových fotoaparátov sa vyrábajú dodnes. Sú stálicou nie len medzi ľuďmi, ktorí spomínajú na časy dávno minulé, ale aj medzi profesionálmi, ktorí sú presvedčení, že analógová fotografia má stále svoje čaro a má stále čo ponúknuť.

Canon bol jednou z posledných veľkých firiem, ktoré fotoaparáty na kinofilm aj po desaťročiach vyrábali. To však už neplatí, pretože firma oznámila, že z jej skladov vyexpedovali posledné analógové fotoaparáty, ktoré Canon vyrábal 80 rokov. Zrkadlovka EOS-1V bola posledným analógovým modelom v ponuke. Fotoaparát sa vyrábal od roku 2000 a patril medzi profesionálne zariadenia. Rímska číslica V označovala piatu generáciu analógových jednookých zrkadloviek Canonu.

Zaujímavosťou je, že Canon zrkadlovku oficiálne prestal vyrábať už v roku 2010. Jeho skladové zásoby však boli väčšie než dopyt, a tak mu posledné modely vydržali ďalších osem rokov. Canon bude majiteľom zrkadloviek ponúkať záručný a pozáručný servis do konca októbra 2025, no zároveň si vyhradzuje právo odmietnuť opravu po roku 2020 v prípade nedostupnosti náhradných dielov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jednooká zrkadlovka #fotoaparát #Canon #kinofilm