Vozidlá Street View od Google sa počas leta vrátia na slovenské cesty

Google bude počas leta na Slovensku aktualizovať živé náhľady na mapách v službe Street View. Zameria sa špeciálne na presnejšie a aktuálne informácie o cestách spájajúcich slovenské mestá.

12.06.2018 14:00
Google, Street View, mapy, trekker Foto:
Vozidlo Google Street View.
debata

Pamätáte sa na špeciálne vozidlá s kamerami a logom Google, ktoré pred pár rokmi brázdili slovenskými mestami a dedinami? V priebehu leta sa opäť vrátia na Slovensko. Google oznámil, že počas leta bude aktualizovať lokálne snímky v službe Mapy Google. Vozidlá budú fotiť najmä cesty spájajúce jednotlivé slovenské mestá. “Infraštruktúra sa neustále vyvíja, mestá rastú, ulice sa menia. Na uľahčenie orientácie našim používateľom a jednoduchšie plánovanie ich ciest musíme pravidelne aktualizovať naše údaje,” uviedla lokálna manažérka Google, Alžbeta Houzarová.

Google neupresnil, kedy s fotením slovenských ciest začne a kedy ho ukončí. Rovnako neuviedol ani zoznam ciest, ktoré plánuje počas leta zaznamenať pre službu Street View.

Služba Street Veiw na Slovensku funguje od roku 2012. Okrem Slovenska je dostupná aj vo viac ako 85 krajinách sveta, vrátane územia Arktídy a Antarktídy. Služba umožňuje zobraziť 360-stupňové snímky rôznych ulíc a prírodných a kultúrny ch pamiatok. Všetky snímky sa okrem služby Mapy Google nachádzajú aj v bohatšej a interaktívnejšej aplikácii Google Earth.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #street view #Google Earth