Extrémny výkon za tisíce eur. Lenovo predstavilo ThinkPad P52

Nový ThinkPad od Lenova má až 128 gigabajtov operačnej pamäte. Pochváliť sa môže aj mimoriadnym výkonom, ktorý ho radí medzi “naj” notebooky na trhu.

16.06.2018 14:30
lenovo, thinkpad p52 Foto:
Lenovo ThinkPad P52 patrí medzi najvýkonnejšie notebooky na trhu.
debata

Lenovo síce nie je prvou firmou, ktorá vyrobila notebook s tak veľkou operačnou pamäťou, no model ThinkPad P52 je napriek tomu natoľko výnimočný, že si zaslúži pozornosť. Notebook si hravo poradí s virtuálnou realitou, na ktorú je vďaka svojmu výkonu ako stvorený. Cena známa nie je, no počítať možno z cenovkou v rádoch tisícok eur.

Čo teda P52 okrem 128 gigabajtov operačnej pamäte obsahuje? Napríklad 6-jadrový procesor Intel Core alebo Intel Xeon a grafickú kartu s vlastnou 6 GB pamäťou Nvidia Quadro P3200. Koľko využiteľného úložného miesta by ste vo svojom notebooku alebo pracovnej stanici potrebovali? Jeden terabajt? Dva terabajty? Thinkpad ich môže mať až šesť, navyše na rýchlom SSD disku. Pri takomto výkone nemožno ani len rozmýšľať o inom ako 4K rozlíšení, ktoré notebook na 15,6-palcovom displeji ponúka. Okrem toho disponuje dvoma Thunderbolt 3 portami, troma USB-A, jedným HDMI 2.0 a Ethernetovým portom.

Notebook bude dodávaný s 90 Wh batériou, no o výdrži Lenovo radšej mlčí. P52 so svojimi 2,5 kilogramami nepatrí na kolená ale na stôl. Zaujímať sa oň budú najmä vývojári virtuálnej a rozšírenej reality, a rovnako aj tí, ktorí pracujú s umelou inteligenciou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #notebook #Lenovo #ThinkPad #P52