Test: Bezdrôtové slúchadlá Trust Kodo za 30 eur neurazia

Pri bezdrôtových slúchadlách za 30 eur nie je na mieste mať veľké očakávania. Trust Kodo majú priemerný zvuk aj konštrukciu. Cena však mnohé veci vysvetľuje a je dostatočným ospravedlnením nedostatkov.

31.07.2018 17:00
Trust, Kodo, bezdrôtové slúchadlá Foto:
Bezdrôtové slúchadlá Trust Kodo.
debata

Nie sú to slúchadlá, ktoré by si kúpil milovník hudby alebo náročnejší poslucháč. Trust Kodo neurazia, no ani nenadchnú. Pred tým, než sme Trust Kodo začali hodnotiť, sme sa najprv pozreli na cenovku. Bezdrôtové slúchadlá za 30 eur aj s daňou sú svojim spôsobom výnimočné a sklamaní nezostanete, ak nebudete mať prehnané očakávania.

Univerzálne slúchadlá na cesty aj na domáce počúvanie

Slúchadlá Kodo fungujú cez Bluetooth, pripojiť ich tak môžete k mobilu aj k počítaču. Prepínať medzi viacerými zariadeniami však nie je možné a aby ste mohli hudbu počúvať na druhom zariadení, musíte ich s ním najprv spárovať. Výrobca uvádza 10 metrový dosah. Ak slúchadlá budete používať vo vnútri, dosah bude kratší. Cez dve steny sme však nezaznamenali problémy so stratou signálu.

Trust Kodo majú veľmi jednoduchú, no nie... Foto: Trust
Trust, Kodo, bezdrôtové slúchadlá Trust Kodo majú veľmi jednoduchú, no nie robustnú, konštrukciu.

Kodo sú veľmi ľahké a na jedno nabitie vydržia pri strednej hlasitosti približne 8 hodín. Pri vyššej hlasitosti môže byť výdrž o tretinu kratšia. Ak nabíjačka nie je na dosah, pokračovať v počúvaní hudby je možné pomocou 3.5 milimetrového kábla. V takom prípade však nefungujú tlačidlá, ktoré sú na pravej mušli až štyri – dve na preskakovanie skladieb, dve na ovládanie hlasitosti. Slúchadlá majú dokonca aj integrovaný mikrofón, takže s nimi môžete telefonovať. Kvôli uzatvorenej konštrukcii je to ale skôr núdzové riešenie.

Nečakajte zázraky. Cena veľa napovie

Ak chodievate cvičiť, raz za čas ste si mohli všimnúť iných športovcov ako majú na hlave bezdrôtové slúchadlá. Trust Kodo to určite nebudú. Slúchadlá s koženkovými náušníkmi by ste pri športovej aktivite nosiť určite nechceli. Na ušiach síce sedia veľmi dobre, no pri prudšom pohybe vám môže z hlavy padať vrchný mostík. Najväčším problém slúchadiel nie je ani tak zvuk, ako skôr veľmi plastové prevedenia. Použitý materiál nie sú robustný a menej šetrné zaobchádzanie spôsobí, že slúchadlá vám zrejme dva roky intenzívnejšieho používania nevydržia. Na druhej strane sú však extrémne ľahké a nosenie je pohodlné.

Bezdrôtové slúchadlá Trust Kodo stoja len 30 eur. Foto: Trust
Trust, Kodo, bezdrôtové slúchadlá Bezdrôtové slúchadlá Trust Kodo stoja len 30 eur.

Ako sme už spomínali, vyššie nároky, najmä čo sa zvukového prejavu týka, sme na slúchadlá nemali, čo sa ukázalo byť na mieste. Frekvenčný rozsah 20 až 20-tisíc Hz nie je nijak ohurujúci, rovnako ako citlivosť 105 dB. Zvuk je veľmi plochý, chýba mu väčšia hĺbka aj výšky. Fajnšmekri si na svoje neprídu, no na bežný posluch na cestách alebo pri pozeraní videa úplne Trust Kodo postačujú. Ak chcete ušetriť, nemáte vysoké nároky na kvalitu a zvuk, slúchadlá Kodo môžu byť jasnou voľbou. Za 30 eur určite nekúpite mačku vo vreci.

Hodnotenie: 65%

Pozitíva:

  • výborná cena
  • diaľkové ovládanie a mikrofón
  • výdrž na jedno nabitie

Negatíva:

  • konštrukcia
  • plochý zvuk bez výšok a basov

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kodo #Trust #bezdrôtové slúchadlá