Nový kráľ smartfónov má 512 GB pamäť a extrémnu cenu: Galaxy Note9

Samsung predstavil svoju novú vlajkovú loď Galaxy Note9. Smartfón má obrovský bezrámový displej, 512 GB pamäť, dotykové pero na Bluetooth a cenu, za ktorú by ste si mohli dopriať luxusnú dovolenku pri mori.

10.08.2018 16:00
Samsung, Galaxy Note9, smartfón Foto:
Samsung Galaxy Note9
debata (4)

Ten, kto niekoľko mesiacov čakal na najlepší smartfón od Samsungu sa ho v týchto dňoch aj dočkal. Firma v New Yorku predstavila vlajkovú loď, kvôli ktorej si budú musieť záujemcovia prešiť vrecká na nohaviciach, alebo si rovno kúpiť nové. Galaxy Note9 má obrovský 6,4-palcový bezrámový displej s AMOLED technológiou a s rozlíšením 2960 × 1440 bodov. V najvyššej konfigurácii má tiež osemjadrový procesor (4×2,8 GHz + 4× 1,7 Ghz), osem gigabajtov operačnej pamäte a 512 GB úložnú pamäť, ktorú je možné pomocou microSD kariet zdvojnásobiť až na jeden terabajt. Na vybraných trhoch bude k dispozícii aj variant s podporou dvoch SIM kariet. V takomto prípade bude možné druhú SIM kartu vymeniť za microSD kartu.

Dva foťáky s výbornými parametrami a stabilizáciou­ obrazu

Vďaka väčším rozmerom si mohol Samsung dovoliť použiť aj batériu s väčšou kapacitou. Note9 so 4000 mAh batériou by mal na jedno nabitie vydržať minimálne jeden deň priemerného používania. Nabíjať ho je možné tak káblom ako aj bezdrôtovo (štandardy WPC a PMA). Na zadnej strane sa nachádza duálny fotoaparát s dvojitou optickou stabilizáciou obrazu. Jeden z objektívov so svetelnosťou od f/1.5 do f/2.4 je širokouhlý, druhý má zas väčší rozsah a svetelnosť f/2.4. Variabilná clona s dvojitou svetelnosťou je dostupná len pri jednom zo zadných objektívov. Obraz z oboch zachytávajú identické senzory s 12-megapixelovým rozlíšením. Predný fotoaparát má osem megapixelov a svetelnosť f/1.7.

Samsung Galaxy Note9 má na zadnej strane dva... Foto: Samsung
Samsung, Galaxy Note9, smartfón Samsung Galaxy Note9 má na zadnej strane dva fotoaparáty.

Fotoaparát dokáže lepšie detegovať jednotlivé prvky fotografie, napríklad scény a predmet a automaticky ich zaradí do jednej z 20 kategórií, v rámci ktorých ich optimalizuje. Systém dokáže pri fotení tiež detegovať chyby a ak niečo nie je so snímkou v poriadku, mobil urobí ďalšiu. Užívateľ upozorní ak je snímka rozmazaná, ak je na objektíve nečistota alebo ak bol objekt fotení v protisvetle.

Bluetooth pero ako diaľkový ovládač

Súčasťou telefónu je aj pero S Pen. Pero tentokrát s mobilom komunikuje cez Bluetooth (BLE – Bluetooth Low Energy) a poslúži aj ako diaľkový ovládač. Jedným kliknutím je možné robiť selfie a zoskupovať obrázky, premietať snímky, pozastaviť alebo prehrávať video. Rozšírené možnosti využitia pera majú aj programátori, ktorí preň môžu vyvíjať nové aplikácia.

Záujemcovia si môžu Note9 vo verzii 128 GB objednať do 23. augusta s tým, že nový telefón im bude doručený po 24. auguste. Samsung ponúka aj špeciálnu edíciu modelu Note9 512 GB vo verzii s hodinkami Gear S3 Frontier. Tento set bude predávať za 1349 eur. Za mobil v najvyššej konfigurácii, ale bez hodiniek, záujemca zaplatí o stovku menej. Najlacnejší variant so 128 GB pamäťou stojí 999 eur.

Špeciálna edícia smartfónu Samsung Galaxy Note9... Foto: Samsung
Samsung, Galaxy Note9, smartfón Špeciálna edícia smartfónu Samsung Galaxy Note9 s hodinkami Gear.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #smartfón #Galaxy Note9