Najlepšiu augustovú fotku podľa profesionálov nafotil Slovák Aleš Tvrdý

Fotka, ktorá vznikla náhodne v okolí obce Abramová zaujala profesionálnych fotografov. Získala titul najlepšej európskej fotky za mesiac august.

13.08.2018 19:10
Aleš Tvrdý, Abramová Foto:
Najlepšia fotografia za mesiac August podľa Federácie európskych profesionálnych fotografov
debata

Federácia európskych profesionálnych fotografov každý mesiac vyberá niekoľko fotografií, ktoré majú prívlastok naj. Organizácia združuje viac ako 50-tisíc fotografov z celej Európy, ktorí každý mesiac do výberu prispievajú tisíckami vlastných fotiek, ktoré čo najlepšie vystihujú konkrétny mesiac a ročné obdobie. Fotografii Aleša Tvrdého udelila organizácia titul “Fotka mesiaca august”. Fotka zachytáva popoludňajšie lúče slnka na bledomodrej oblohe, ktoré prenikajú cez košatý strom.

Fotografia vznikla úplne náhodou v okolí obce Abramová. “Na svojej poslednej ceste po Slovensku som si naplánoval fotenie Bojnického zámku v noci a počas východu slnka. Cestou späť domov som zabudol odbočiť správnym smerom a dostal som sa tak na inú cestu. Po chvíli som v diaľke zazrel malý kostolík, ktorý ma hneď zaujal, rozhodol som sa na toto miesto vrátiť a nafotiť ho. Keď som však z toho miesta odchádzal, tak som sa chcel ešte pomotať po okolí. Robím to rád, najmä takto zavčasu ráno, keď je všade prázdno a príroda sa prebúdza do nového dňa. Zaparkoval som teda auto na okraji cesty, lebo som videl, ako ranná hmla bojuje so silnejúcimi slnečnými lúčmi,” približuje detaily vzniku náhodnej fotky Aleš. Na fotenie použil zrkadlovku Nikon D850 s objektívom Nikkon 24–70mm.

Aleš je okrem iného aj zanieteným cestovateľom a blogerom, ktorý precestoval 55 krajín. O jeho cestách sa môžete dočítať na blogu. Fotografie Aleš publikuje aj na svojom Instagrame. Spolupracuje aj s redakciou Pravda, v sekcii cestovanie nájdete jeho fotoreportáže aj seriál o ceste z rovníka na polárny kruh.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nikon #fotograf #Aleš Tvrdý #Federácia európskych profesionálnych fotografov