Vertu vstáva z popola. Luxusné a predražené mobily sú späť

Firmu nezastavil ani bankrot. Predstavila mobil za takmer 4-tisíc eur so zastaralým operačným systémom a hardvérom zo smartfónov strednej triedy.

19.10.2018 13:49
Vertu, Aster P Foto:
Smartfón Vertu Aster P.
debata

Pri cenách mobilov značky Vertu sa ešte pred pár rokmi niektorým ľuďom zastavil dych. Mobily určené pre horných desaťtisíc boli v predaji za desaťnásobky či až stonásobky cien bežných mobilov. Odlišovali sa od nich aj dizajnom a použitím vzácnych kovov a drahokamov. Značke sa však nedarilo a vyhlásila bankrot.

Smartfón Vertu Aster P. Foto: Vertu
Vertu, Aster P Smartfón Vertu Aster P.

Po roku Vertu predsa len našlo spôsob ako sa vrátiť na trh. Firma má stále pocit, že na trhu existuje dopyt po jej mobiloch. Nový model Aster P začala v týchto dňoch predávať v Číne. Základná cena za mobil so 4,9-palcovým displejom so 133-karátovým zafírovým sklom, titánovým rámom a zadnou časťou potiahnutou kožou z krokodíla, je 4200 dolárov. A to stále píšeme len o základnej výbave. Drahšie modely so zlatom sú v predpredaji za 14-tisíc dolárov.

Zdá sa, že Vertu začalo na príprave mobilu pracovať ešte pred vyhlásením bankrotu. Aspoň tomu zodpovedajú jeho parametre, ktoré sú na úrovní mobilov vyššej strednej triedy. Procesor Snapdragon 660, 6 GB operačnej pamäte a ani AMOLED displej s Full HD rozlíšením už dnes nie sú ničím výnimočným. Aster P navyše pobeží na rok starej verzii Androidu, 8.1 Oreo. Vertu na čínskej stránke uvádza jednu dôležitú informáciu – smartfón nie je vyrábaný vo veľkej fabrike, ale je ručne skladaný v Anglicky. Čo myslíte, postačí to?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #Vertu #Aster P