Test: Trust Duet2 sú slúchadlá na šport s dobrou výdržou a ergonómiou

Športujete, cestujete alebo ste len mali možnosť “pričuchnúť” k čaru bezdrôtových slúchadiel a už niet pre vás cesty späť? Ak ste si medzičasom bezdrôtové slúchadlá ešte nekúpili a stále uvažujete nad ich kúpou, čítajte ďalej. Prinášame vám krátky test bezdrôtových slúchadiel Trust Duet2.

23.10.2018 17:00
trust duet2, bezdrôtové slúchadlá Foto:
Bezdrôtové slúchadlá Trust Duet2
debata

Hneď niekoľko slov na úvod – Trust Duet2 nie sú slúchadlá pre fajnšmekrov, ktorí hľadajú prémiové materiály, 300-eurový zvuk a 10-hodinovú výdrž na jedno nabitie. Nič z toho u týchto slúchadiel za 60 eur nenájdete. Duet sú už druhou, vylepšenou, verziou slúchadiel do uší od firmy Trust. V porovnaní s predchodcom majú vylepšenú ergonómiu, lepšie držia v ušiach a na jedno nabíjanie vydržia takmer o polovicu viac. Tri hodiny prehrávania, ktoré deklaruje výrobca sa nám podarilo dosiahnuť aj v bežných podmienkach, pri strednej hlasitosti, bez použitia mikrofónu pri telefonovaní. Po troch hodinách používania, respektíve aj v kratších intervaloch, je možné slúchadlá dobiť v dodávanom puzdre. Puzdro ich dokáže nabiť dvakrát. Po deviatich hodinách prehrávania je potrebné nabiť aj slúchadlá aj puzdro. Nabíjačku výrobca nepribalil, je potrebné použiť vlastnú, alebo puzdro aj so slúchadlami pripojiť cez USB k počítaču.

Bezdrôtové slúchadlá Trust Duet2 Foto: Trust
trust duet2, bezdrôtové slúchadlá Bezdrôtové slúchadlá Trust Duet2

Príliš nepraktické nastavovanie a párovanie s mobilom

V špecifikáciách Trust píše o vstavanom mikrofóne. Áno, mikrofón síce vstavaný je, no počas telefonovania funguje len jedno slúchadlo (slúchadlá sme testovali s iPhonom 7 Plus), čo je trošku nepraktické. Rovnako nepraktické je aj úvodné spárovanie slúchadiel s mobilom. Tento proces výrobca veľmi nedomyslel a aj technicky zdatnejší človek musí siahnuť po pribalenom sprievodcovi. Pri každom vybratí z púzdra sa slúchadlá s mobilom automaticky nespoja. Je ich potrebné individuálne zapnúť pomocou tlačidla. To môže niekomu pokaziť prvý dojem z inak nadštandardne dobre hrajúceho páru slúchadiel.

Bezdrôtové slúchadlá Trust Duet2 Foto: Trust
trust duet2, bezdrôtové slúchadlá Bezdrôtové slúchadlá Trust Duet2

Veľmi dobrý zvuk a ergonómia

Zvukový prednes je veľmi vyvážený. Nechýbajú mu výšky, stredy, ani basy. Ak však niekto očakáva špičkový zvuk, mal by sa popozerať po iných slúchadlách. Za 60 eur však Duet určite neurazia. A čo je rovnako dôležité, vďaka gumenému “háku” je ich možné bez problémov používať aj pri behaní či inom športe. Napriek tomu, že sú väčšie, z uší nevypadnú. V balení sa nachádza trojica gumených nástavcov a tri páry gumených hákov, ktoré udržiavajú slúchadlá v stabilnej polohe vo vonkajšom zvukovode.

Hodnotenie: 70%

Pozitíva:

  • dobrá cena
  • primeraný zvukový prednes
  • výdrž na jedno nabitie
  • ergonómia pri športe

Negatíva:

  • komplikované párovanie s mobilom
  • len „mono“ zvuk pri telefonovaní

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slúchadlá #bezdrôtové slúchadlá #Trust Duet