Xiaomi predstavilo mobil bez rámov, výrezu a s výsuvnou konštrukciou

Bez vysunutej spodnej časti sa s mobilom Xiaomi Mi Mix 3 neodfotíte, ani si nezatelefonujete. Smartfón s veľkým displejom už nemá typický výrez. Predávať sa bude s extrémnou 10 GB operačnou pamäťou.

27.10.2018 20:15
xiaomi mi mix 3 Foto:
Xiaomi predstavilo mobil Mi Mix 3 s výsuvnou konštrukciou.
debata (15)

Možno si spomínate na takzvané “vysúvačky”, teda mobily s klávesnicou, ktorá sa vysunula spod displeja. Takýchto telefónov už na trhu takmer niet, obzvlášť v ére novodobých smartfónov, ktorým by bola hardvérová klávesnica doslova na príťaž. Čínske Xiaomi sa napriek tomu rozhodlo s výsuvnou konštrukciou experimentovať. Predstavilo smartfón Mi Mix 3, ktorý má displej takmer bez rámov. Chýba mu aj dnes už typický výrez na predný fotoaparát a reproduktor. Práve tie sú ukryté vo výsuvnej časti. Je to praktické? Áno aj nie.

Foťáky sú ukryté pod displejom

Veľkému, až 6-palcovému AMOLED displeju (rozlíšenie 2340 × 1080 bodov) už nechýba zopár pixelov medzi dvoma rohmi v hornej časti a vďaka tomu sa môže nachádzať na takmer 94 percentách prednej plochy. Nevýhodou je, že pri fotení musí užívateľ spodnú časť vysunúť. Bez nej si tiež nezatelefonuje. Magnetmi uchytená časť ukrýva okrem reproduktora aj dvojica fotoaparátov – hlavný s 24 Megapixelmi a sekundárny s dovma Megapixelmi. Na zadnej strane sa potom nachádza takisto dvojica fotoaparátov, oba majú čipy s rozlíšením 12 Megapixelov. Fotoaparáty so stabilizáciou majú objektívy so svetelnosťou f/1.8 a f/2.4, s možnosťou dvojnásobného optického priblíženia.

Spodná časť mobilu je k mobilu prichytená... Foto: Xiaomi
xiaomi mi mix 3 Spodná časť mobilu je k mobilu prichytená pomocou magnetu.

V šasi mobilu je ukryté osemjadro Qualcomm Snapdragon 845 so štyrmi jadrami taktovanými na 2,8 GHz a štyrmi s taktom 1,8 GHz a grafickým procesorom Adreno 630. Predávať sa bude so šesť, osem a desať gigabajtovou operačnou pamäťou. Na výber budú tiež dve verzie so 128 a 256 GB úložiskom, rozšíriteľným o microSD karty. Tak ako u niektorých čínskych výrobcov býva samozrejmé, nechýba ani podpora dvoch SIM kariet. Okrem bežného a zrýchleného nabíjania bude smartfón s pribalenou nabíjačkou možné nabíjať aj bezdrôtovo. Základná verzia mobilu so 6 GB operačnou pamäťou a 128 GB úložiskom bude v Číne stáť približne 420 eur, najdrahší variant s 10 GB pamäťou a 256 GB úložiskom o 210 eur viac.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #Xiaomi #Mi Mix 3