Šesť foťákov a výsuvná konštrukcia. Honor predstavil smartfón Magic 2

Honor predstavil smartfón Magic 2 s výsuvnou konštrukciou a až šiestimi foťákmi. Predné kamery aj s reproduktorom ukryl pod displej. Mobil je zatiaľ určený len pre čínsky trh.

05.11.2018 14:00
Honor Magic 2 Foto:
Honor predstavil mobil s až šiestimi foťákmi.
debata

Xiaomi Mi Mix 3 bola len prvá lastovička. Koncept bezrámového mobilu s displejom od okraja po okraj zaujal aj ďalšie firmy. Honor v týchto dňoch predstavil smartfón Magic 2, ktorý je postavený na rovnakom základe ako Mi Mix 3. Jeho kľúčovým prvkom je veľký 6,4-palcový AMOLED displej s rozlíšením 2340 × 1080 bodov, ktorému chýba výrez na reproduktor a kameru. Tie sa nachádzajú vo výsuvnej konštrukcii, ktorá o centimeter predlžuje telo mobilu. Bez vysunutej spodnej časti nie je možné telefonovať, ani fotiť selfie, či odomykať mobil tvárou.

Radšej viac foťákov než Megapixelov

Kedysi bol hlavným kritériom dobrého foťáku v mobile čo najvyšší počet Megapixelov. To už neplatí a firmy sa uskromnia aj s nižším počtom pixelov, ktoré dokážu “zákazníkom” bez problémov predať. Niektorí výrobcovia sa vydali inou cestou a medzi sebou súťažia nie s počtom Megapixelov, ale s počtom foťákov. Len pred niekoľkými týždňami Samsung predstavil Galaxy A9 so štyrmi foťákmi na zadnej strane. Honor Magic 2 ich má vzadu síce “len” tri, no vpredu má ďalšiu trojicu. Zadné snímače majú 24 a dvakrát 16 Megapixelov, predné 16 a dvakrát 2 Megapixely.

Smartfón sa spolieha na výkon osemjadrového procesora Kirin 980 vyrobeného 7-nanometrovou technológiou. Asistuje mu 8 GB operačná pamäť, 128 a 256 GB dátové úložisko. Podporuje tiež rýchlonabíjanie pomocou 40-Wattovej nabíjačky. Batéria má ale aj tak veľkorysú kapacitu 3500 mAh, ktorá by mala pokryť potreby celodenného používania. Magic 2 má tiež čítačku odtlačkov prstov, ktorú by ste ale márne hľadali na zadnom kryte. Ukrytá je pod displejom.

Honor Magic 2 sa bude predávať od novembra, zatiaľ však len na čínskom trhu. Rozšírenie dostupnosti o ďalšie krajiny výrobca zatiaľ neoznámil.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #Honor #Magic 2 #výsuvná konštrukcia