Namiesto jednej reklamy dve. YouTube skúša, či vás s reklamami úplne neotrávi

Ak si vraj pozriete dve reklamy za sebou, je menšia pravdepodobnosť, že vás budú obťažovať neskôr, počas sledovania videa, tvrdí YouTube. Server testuje nové reklamné sety, vďaka ktorý sa viac priblíži klasickému televíznemu formátu.

24.11.2018 09:00
YouTube Foto:
Na YouTube sa budú zobrazovať dve reklamy za sebou.
debata

Na začiatku boli videá na YouTube úplne bez reklám. Neskôr k nim pribudli rôzne kontextové reklamy a bannery vo videách. Aby toho nebolo málo Google pred videá, za videá, no aj priamo do nich, vložil klasické niekoľkosekundové reklamy. Zdá sa, že ľudia si na ne zvykli a berú ich ako nutné zlo a výkupné, aby za obsah nemuseli platiť. Vo videách sa v týchto dňoch začnú reklamy objavovať ešte agresívnejšie. YouTube už pred video neumiestni jednu, ale rovno dve reklamy.

Ľuďom viac prekáža, ak ich reklamy vyrušia počas sledovania videa

Podľa produktového manažéra serveru, Khushbu Rathi, sú ľudia pomerne citliví na frekvenciu reklamných blokov a to najmä počas sledovania dlhších videí. “Náš výskum ukázal, že ak sú videá prerušované menej často, užívatelia nemajú vo zvyku ich vypínať. Aj preto sme sa rozhodli vyskúšať umiestniť dve reklamy za sebou, ktoré ale budú mať užívatelia možnosť preskočiť, ak sa im nebudú páčiť.” Prečo toto riešenie má zmysel? Údajne preto, lebo je menšia pravdepodobnosť, že užívatelia, ktorí uvidia dve reklamy za sebou, budú nimi vyrušení neskôr.

Dve kontinuálne reklamy sa nebudú objavovať len na začiatku videa, ale môžu byť umiestnené do reklamného bloku aj priamo vo videu. YouTube sa tak veľmi približuje štandardnému televíznemu vysielaniu, v ktorom sa reklamy takisto zobrazujú v blokoch. YouTube, podobne ako televízia, hľadá spôsob ako užívateľov primať k zhliadnutiu viacerých reklám, no zároveň ich nimi príliš neotráviť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #YouTube