Nový rekordér na obzore? Nokia 9 bude mať až 5 foťákov!

Tri foťáky? Málo. Štyri foťáky? Stále málo. A čo tak päť? Nokia 9 PureView môže byť tohtoročným prekvapením. S netradičnými foťákmi si brúsi zuby na najlepšie fotomobily na trhu.

08.01.2019 11:30
Nokia 9 PureView, Foto:
Predprodukčná vzorka pripravovanej Nokia 9 PureView.
debata (1)

Na začiatku to boli len vtipy, o pár mesiacov snáď aj realita. Nový smartfón Nokia 9 PureView nebude mať dva, tri, či štyri foťáky, ale pochváli sa hneď piatimi! Predstavenie netradičného mobilu je podľa všetkého na spadnutie a firma HDM Global je na jeho výrobu pripravená. Na internete sa dokonca objavili prvé predprodukčné fotografie mobilu, na ktorých je možné vidieť rozmiestnenie foťákov do šesťuholníka.

Nový najlepší fotomobil na trhu?

Technické parametre pripravovaného mobilu zatiaľ nie sú známe. Isté je len to, že Nokia 9 PureView má byť novým fotomobilom, ktorý kombinuje fragmenty z viacerých snímačov súčasne do jednej veľkej snímky. Prívlastok mobilu PureView tiež napovedá, že Nokia 9 bude vyzývateľom najlepších fotomobilov konkurencie. Aké parametre budú mať foťáky zatiaľ nevedno, no výrobca sa bude chcieť určite “pochlapiť” väčším než trojnásobným optickým priblížením a lepšou svetelnosťou.

Šepká sa, že nová Nokia bude mať 5,9-palcový OLED displej s pomerom strán 18:9. Displej môže byť po stranách ohnutý, navyše sa pod ním bude ukrývať aj snímač odtlačkov prstov. V (pravdepodobne) kovovom tele bude ukrytý osemjadrový procesor Snapdragon 845, šesť alebo osem gigabajtov operačnej pamäte, no tentokrát už bez konektoru na slúchadlá. Chýbať by nemala odolnosť voči vode a prachu, dvojitý foťák na autoportréty.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Nokia #smartfón #fotomobil #Nokia 9 PureView