LG má televízor, ktorý sa sám zroluje. Jeho cena bude závratná

Už to nie je len prototyp, ale plnefunkčný televízor, ktorý si bude môcť kúpiť každý, kto nemá hlboko do vrecka. Cenu môžete zatiaľ len hádať.

09.01.2019 21:00
LG Signature TV R, ohybný televízor, ohybný... Foto:
Prvý televízor s ohybným displejom - LG Signature TV R.
debata (2)

Nepotrebujete plátno, ani priveľa miesta pri stene. Nový televízor od LG je možné doslova zrolovať. Prvý flexibilný OLED televízor firma predstavila už minulý rok. Len málokto asi čakal, že sa napokon aj dostane do predaja. Na veľtrhu CES LG napokon predstavilo finálnu podobu ohybné OLED televízora Signature OLED TV R, ktorý zatiaľ nemá konkurenta.

Televízor s uhlopriečkou 65 palcov sa bude sám rolovať do svojho podstavca v tvare kvádra, v ktorom sa zároveň ukrývajú aj reproduktory. OLED panel má 4K rozlíšenie, Dolby Atmos reproduktory zas výkon 100 Wattov.

Televízor bude fungovať v troch režimoch – s úplne a s čiastočne vysunutým panelom a kompletne zrolovaným panelom. Prvý režim nie je potrebné nijako bližšie popisovať – obrazovka sa z podstavca jednoducho vyroluje. Pri druhom režime, zvanom line view, sa obrazovka neskryje úplne, ale malá časť z nej zostane vyrolovaná. Malá časť obrazovky má slúžiť na zobrazenie informácií o počasí, čase, dátume alebo prehrávanej hudbe. Pri treťom režime sa celý panel nenápadne zasunie do podstavca.

Cena televízora, ktorý začne LG predávať ešte tento rok, nie je oficiálne známa. Šepká sa však o cene prevyšujúcej 10-tisíc eur.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #televízor #oled #LG #ohybný displej #CES 2018 #Signature OLED TV R