YouTube skomplikuje použitie tlačidla 'Nepáči sa mi to'

YouTube chce zabrániť zneužívaniu tlačidla "dislike". Buď ho úplne odstráni, alebo bude od užívateľov vyžadovať viac detailov pred tým, než ho naozaj použijú.

05.02.2019 15:00
youtube, video, služba, google, internet, videá Foto:
Ilustračné foto
debata (4)

Už aj do slovenského slangu preniklo anglické slovíčko hejter. Označuje sa ním človek, ktorý zámerne negatívne hodnotí alebo komentuje či už ľudí alebo ich aktivity. “Hejtovanie” na internete je dnes už fenoménom a objavuje sa takmer všade. Ľudia, ktorí z nejakého dôvodu nemajú radi niekoho na internete, bez toho, aby konštruktívne ohodnotili, či podporili jeho video alebo príspevok, použijú tlačidlo “Nepáči sa mi to” (z angl. dislike). Táto ich aktivita je natoľko okatá, že sa ňou server YouTube začal zaoberať.

Menej „hejtu“, viac konštruktívnej kritiky

Videoserver v týchto dňoch experimentuje hneď s niekoľkými možnosťami, ako ľuďom zabrániť v zneužívaní tlačidla Nepáči sa mi to. Podľa šéfa projektov v YouTube, Toma Leunga, bude server experimentovať a vyskúša hneď niekoľko možností. Jednou z nich má byť štandardné blokovanie zobrazenia počtu lajkov a dislajkov. Táto možnosť je zatiaľ dostupná len pre tvorcov, ktorí môžu zablokovať zobrazovanie hodnotenia.

Druhou možnosťou, ako užívateľov odradiť od neúmerného používania tlačidla, je vyžadovať od nich detailnejší popis dôvodov. Ešte pred tým, než budú môcť tvorcovi svoj palec nadol odoslať, budú sa mu musieť zdôveriť, prečo ho lajkom nechcú podporiť. V YouTube tiež zvažujú odstránenie počítadla lajkov a dislajkov, rovnako ako úplné odstránenie tlačidla Nepáči sa mi to.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #YouTube #Like #videoserver #Dislike