Používate Skype? Vyskúšajte novú funkciu, ktorá rozmaže pozadie

Aplikácia už dokáže rozmazať pozadie a vy sa tak vyhnete trápnemu momentu, ak ste náhodou zabudli upratať izbu.

10.02.2019 10:00
skype, online komunikácia, telefonovanie,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Rozmazať pozadie na fotkách dnes už dokáže aj lepší mobil strednej triedy alebo jeden filter na Instagrame. Zaujímavé je, že pri videách sa o takejto užitočnej funkcii doposiaľ veľa nehovorilo, obzvlášť, ak ide o videohovory. Rozmazať pozadie sa pri videohovoroch zíde viac než kdekoľvek inde. Stačí neporiadok v izbe alebo aj pracovňa s tabuľou, na ktorej máte zápisky, ktoré by nemal vidieť nikto nepovolaný.

Aplikácia rozpozná vašu tvár aj telo

Skype v týchto dňoch prináša veľmi užitočnú funkciu, ktorú určite oceníte aj vy. V najnovšej verzii aplikácie pribudne možnosť rozostrenia či úplného rozmazania pozadia tak, aby ste boli predmetom videohovoru vy a nie váš prípadný neporiadok v izbe.

Skype už dokáže rozmazať pozadie. Foto: Skype/Microsoft
Skype, rozmazané pozadie, Blur effect Skype už dokáže rozmazať pozadie.

Funkciu rozmazaného pozadia Microsoft najprv skúšal na platforme Microsoft Teams. Využil pri nej umelú inteligenciu, ktorú musel naučiť rozpoznávať človeka od pozadia. To by samozrejme nebolo tak náročné, nebyť toho, že druhou podmienkou bolo zachytiť aj človeka v pohybe. “Technológia už dokáže detegovať aj vaše vlasy, ruky, ramená a plynule rozmazať pozadie, aby ste mali rovnaký pocit ako pri klasickom videohovore,” píše Microsoft.

Nová funkcia je zatiaľ dostupná v najnovšej verzii aplikácie Skype pre počítače. Na mobile ju zatiaľ nie je možné použiť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Microsoft #Skype #videohovory