Čím prekvapí nový iPhone tento rok? Prevratné novinky to nebudú

Tri foťáky, rovnaký displej, lepší systém rozpoznávania tváre. Rok 2019 pre iPhony zatiaľ nebude prelomový, no Apple môže stále prekvapiť.

18.02.2019 11:30
iPhone 8, iPhone 8 Plus, Apple Foto:
Ilustračné foto
debata (2)

Vo svete Apple veci fungujú trošku inak, než u konkurenčného Androidu. Apple už nie je nedostižnou firmou, ktorá by určovala trendy a stoj čo stoj používala revolučné technológie. Odhliadnuc od čipov a extrémneho výkonu posledných troch iPhonov (XS, XS Max a XR) nie sú mobily ničím výnimočné. Nie sú ani najlepšími fotomobilmi na trhu, nemajú ani prevratný dizajn či funkcie. Apple v posledných rokoch stavil na istotu a vyhýba sa dramatickým zmenám, ktoré by nemuseli vždy skončiť s úspechom.

Novší dizajn a menšie zmeny

Ani rok 2019 nebude u Applu prelomový. Naznačujú to zahraniční analytici a technologickí novinári, ktorí v minulosti úspešne predpovedali, ktorým smerom sa bude Apple uberať. Tento rok sa podľa nich fanúšikovia značky dočkajú jedného prémiového mobilu s tromi kamerami. Zvyšné dva budú mať buď jeden alebo dva foťáky. S príchodom trojitého foťáku sa výrazne zmení aj dizajn. Už to nebudú dve šošovky umiestnené pod sebou, ani tri vedľa seba. Očakávať možno všetko, len nie tradičný dizajn. Internetom napríklad už kolujú aj viaceré náčrty, ako by mohol takýto iPhone vyzerať.

Apple sa ani tento rok nezbaví veľkého výrezu v hornej časti displeja a nebude tak nasledovať konkurentov, ktorý v displeji urobili len malý okrúhly výrez na foťák. Rovnako tak sa nezmení ani rozlíšenie displeja a jeho veľkosť. Najlacnejší iPhone (nasledovník modelu XR) bude naďalej používať lacnejší LCD panel. Skryté, no významné zmeny možno očakávať v systéme rozpoznávania tváre Face ID – podľa všetkého bude presnejší a rýchlejší. Zvýši sa tiež kapacita batérie, no viac než hodinu-dve výdrže navyše nemožno očakávať.

Lightning zostáva, USB-C v nedohľadne

Nové iPhony by mohli mať aj nový variant bezdrôtového nabíjania, vďaka ktorému budú môcť bezdrôtovo nabíjať iné zariadenia. Pribudne aj systém pre navigáciu v interiéri. Tí, ktorí čakajú na USB-C štandard sa ho pravdepodobne ani v roku 2019 na Apple zariadeniach nedočkajú. iPhony si ponechajú svoj Lightning konektor, ktorý je výrazne pomalší než USB-C. Spolu s iPhonmi by mohol Apple predstaviť aj bezdrôtovo nabíjateľné slúchadlá AirPods a nabíjaciu podložku AirPower, ktorú zo záhadných dôvodov firma stále neuviedla na trh.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iPhone