Huawei predstavil vlastnú “skladačku”. Za mobil s ohybným displejom pýta závratnú sumu

Displej spredu, displej zozadu a jeden veľký tablet po rozložení. Huawei na barcelonskom kongrese MWC predstavil svoj prvý mobil s ohybným displejom. Nemá byť len vo výstavnej skrini, ale dostane sa aj do predajní. Čínska firma si zaň pýta takmer 2300 eur.

24.02.2019 18:30
Huawei Mate X Foto:
Huawei Mate X
debata (6)

Kto z koho? Keď Samsung len pred pár dňami predstavil svoj prvý mobil s ohybným displejom, bolo nad slnko jasné, že konkurencia nebude dlho otáľať a prinesie vlastné riešenie. Nikto by však nečakal, že čínsky rival Huawei Samsung pokorí. Nie tak parametrami ako skôr cenou. Nový Huawei Mate X atakuje 2300 eurovú hranicu. To je o tri stovky viac, než si v polovici roka za svoj Galaxy Fold vypýta Samsung.

Mobil len pre vyvolených?

Huawei Mate X má po rozložení 8-palcový OLED displej so zatiaľ nešpecifikovaným rozlíšením. Displej sa na rozdiel od Samsungu neskladá smerom dovnútra, ale svojou dotykovou plochou smeruje navonok, pričom pri zložení nemá symetrický tvar. Jedna časť displeja má 6,8-palcovú uhlopriečku, druhá uhlopriečku 6,6 palca. Vedľa menšieho displeja sa potom nachádza lišta s troma foťákmi Leica. V porovnaní s Galaxy Fold je Mate X väčší a jeho zložený displej je dokonca väčší než displej iPhonu XS Max.

Huawei Mate X Foto: Huawei
Huawei Mate X Huawei Mate X

Hrúbka nového mobilu je 11 milimetrov v rozloženom stave. Po “zlomení” displeja a jeho spojení je hrúbka mobilu 17 milimetrov vo svojom najširšom bode. Zaujímavosťou je tiež prítomnosť 5G modemu, ktorý má Mate X v štandardnej výbave spolu s 4500 mAh batériou. Predávať sa bude s 8 GB operačnou pamäťou a 512 GB úložiskom niekedy v polovici tohto roka za rekordných 2299 eur.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #ohybný displej #Huawei #Mate X #ohybný mobil #MWC 2019