Kde iní ohýbajú, LG spája. Nový mobil má sekundárny odpojiteľný displej

Namiesto veľkého ohybného displeja má smartfón od LG dva samostatné displeje, z ktorých jeden je možné odpojiť. Postačí to?

27.02.2019 13:00
LG, V50 ThinQ Foto:
Mobil s dvoma displejmi LG V50 ThinQ.
debata

V čase, keď mobily s ohybnými displejmi tvoria pomyselnú špičku technologických inovácií prichádza LG s netradičným riešením. Smartfón V50 ThinQ je síce rovnako skladací, no na rozdiel od Huawei Mate X alebo Samsung Galaxy Fold tak trochu “podvádza”. Má totiž dva displeje, ktoré sú síce prepojené, no zároveň sú oddeliteľné. Sekundárny displej už na prvý dojem funguje zvláštne. Režim duálneho displeja je po spojení so základňou, ktorou je samotný smartfón, potrebné najprv aktivovať.

Druhý displej bez vlastnej batérie

Názov telefónu by mohol vyvolať dojem, že je tenký, no nie je tomu tak úplne. LG v špecifikáciách uvádza len rozmery hlavného smartfónu, ktorý so 183 gramami už aj tak nepatrí medzi najľahšie. Po pripojení druhého displeja jeho hmotnosť presahuje 300 gramov. Keďže sekundárny displej nie je plnohodnotným smartfónom, v skutočnosti nemá ani vlastnú batériu a tak si musí vystačiť s batériou hlavného mobilu (kapacita 4000 mAh).

Mobil s dvoma displejmi od LG - V50 ThinQ. Foto: Tomáš Švec, LG
LG, V50 ThinQ Mobil s dvoma displejmi od LG - V50 ThinQ.

Smartfón ale nemožno len kritizovať. Jeho veľký 6,4-palcový displej má vysoké rozlíšenie 3120 × 1440 bodov a nezaprie sa ani výkonný hardvér na čele s osemjadrovým čipom Snapdragon 855. Operačná pamäť známa nie je a firma ju pre istotu do zverejnených špecifikácií ani nezapísala (pravdepodobne však 6 GB RAM). Uprimiť sa však snažila pozornosť na zvuk s 32-bitovým Hi-Fi DAC prevodníkom.

LG V50 ThinQ je s druhým displejom hrubý aj ťažký. Foto: Tomáš Švec, LG
LG, V50 ThinQ LG V50 ThinQ je s druhým displejom hrubý aj ťažký.

Na zadnej strane sa nachádza trojica foťákov, ktoré z tela nevyčnievajú. Hlavný má 12 megapixelov (svetelnosť f/1.5) rovnako ako aj telefoto (f/2.4). Širokouhlý foťák má pre zmenu 16 Megapixelov a svetelnosť f/1.9. Vpredu sa nachádza dvojica foťákov s 5 a 8 Megapixelmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #LG #MWC 2019 #V50 ThinQ