Lenovo predstavilo minimalistický počítač a mobil skrížený s tabletom

Počítač typu "všetko v jednom" má minimalistický dizajn a zaujímavú cenu. To isté platí aj o lacnom mobile s veľkým displejom, ktorý nemá ďaleko od kategórie tabletov. Firma plánuje osloviť aj cestovateľov s bezdrôtovými slúchadlami s technológiou potlačenia okolitého hluku.

01.03.2019 10:00
Lenovo, IdeaCentre, All in One Foto:
All in One počítač Lenovo IdeaCentre AIO A340.
debata (1)

Vyzerá ako monitor, no v skutočnosti je to “all-in-one” počítač s minimalistickým podstavcom. Výkonu tak akurát na kancelársku prácu a multimédiá, hry si na ňom ale nezahráte. IdeaCentre AIO A340 bude Lenovo predávať v dvoch variantoch, s 22 a 24-palcovým Full HD displejom. Na výber budú aj štyri varianty procesorov, dva Intel Core i5 (8400T a 8265U) a jeden Intel Pentium Silver a jeden AMD A9 (9425) s grafickou kartou Radeon R5. Počítač sa bude predávať so 4 a 8 GB operačnou pamäťou a 512 GB SSD alebo 1 TB pevným diskom. Zaujímavá je najmä jeho cena – 499 (22 palcov) alebo 599 eur (24 palcov).

Slúchadlá s funkciou potlačenia okolitého hluku... Foto: Lenovo
lenovo yoga anc Slúchadlá s funkciou potlačenia okolitého hluku Lenovo Yoga ANC.

Lenovo predstavilo aj slúchadlá Yoga ANC s potlačením okolitého hluku a potlačením hluku prostredia. Systém mikrofónov zachytáva okolitý hluk a následne ho pomocou opačnej frekvencie “filtruje”. S pripojeným zariadením slúchadlá komunikujú bezdrôtovo cez Bluetooth piatej generácie, nabíjajú sa zas cez USB-C konektor. Slúchadlá, ktorých bližšie špecifikácie zatiaľ nie sú dostupné sa budú predávať za necelých 160 eur.

Smartfón v tele tabletu Lenovo Tab V7. Foto: Lenovo
Lenovo Tab V7 Smartfón v tele tabletu Lenovo Tab V7.

Lenovo sa pochválilo aj hybridným smartfónom, ktorý svojimi rozmermi pomaly spadá do kategórie tabletov. Tab V7 má 6,9-palcový displej s rozlíšením 2160 × 1080 bodov, procesor Snapdragon 450, štyri gigabajty operačnej pamäte a 64 GB užívateľskej pamäte. Tab V7 nie je zariadením pre fotonadšencov. Má len jeden foťák s 13 Megapixelmi na zadnej strane a jeden selfie foťák s piatimi Megapixelmi vpredu. Ak bude pre ľudí atraktívny, nebude to ani tak kvôli hardvéru ako skôr kvôli pomeru ceny a výbavy. Dostupný bude za 249 eur.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lenovo #Yoga #MWC 2019 #All in One