Xiaomi predstavilo ďalší mobil strednej triedy za menej než 100 eur

Čínske Xiaomi ukázalo, aký lacný môže byť dobre vybavený mobil nižšej strednej triedy. Dieru do rozpočtu, no ani do sveta, nové Redmi 7 ale neurobí.

18.03.2019 17:00
Xiaomi, Redmi 7 Foto:
Xiaomi predstavilo nový mobil strednej triedy Redmi 7.
debata

Čínske Xiaomi už viackrát ukázalo, že sa dokáže konkurenčným firmám pozrieť priamo do očí bez toho, aby mu spadol hrebienok. Firma je známa svojimi spotrebnými výrobkami a mobilmi, ktorých cena je vždy podozrivo nízka. Akoby ich firma predávala s minimálnou, či dokonca žiadnou, maržou. Dôkazom toho je mobil Redmi Note 7, ktorý ani nie za 250 eur ponúka foťák so 48 Megapixelmi. Najnovší smartfón Redmi 7 síce nemá žiadne podobné výstrelky, no má výbavu nižšej strednej triedy a cenu, pri ktorej si možno pomyslíte, že musí isť o preklep. Nie, 90 eur nie je preklep, ale cena pre čínsky trh za mobil v základnej výbave.

Redmi 7 má 6,26-palcový IPS displej s rozlíšením 1520 × 720 bodov a okrúhly stredový výrez na foťák s ôsmimi Megapixelmi. Na zadnej strane sa potom nachádza dvojica foťákov, jeden s 12 (f/2.2) a druhý s dvoma Megapixelmi. Natáčanie videí v 4K alebo aspoň 2K je nad jeho sily, majiteľ si bude musieť vystačiť s Full HD rozlíšením.

Primeraný výkon a zarážajúco nízka cena

Mobil poháňa osemjadrový procesor Snapdragon 632, má dva, tri alebo štyri gigabajty operačnej pamäte (podľa variantu) a 16, 32 alebo 64 GB úložisko, ktoré je možné navýšiť o ďalšie desiatky gigabajtov pomocou microSD karty. Samozrejmosťou je podpora LTE alebo Bluetooth vo verzii 4.2. Zaujímavosťou je infraport, ktorým možno ovládať ďalšie spotrebiče v domácnosti. Na zadnej strane nechýba čítačka odtlačkov prstov. Batéria má úctyhodnú kapacitu 4000 mAh.

Mobil sa začne predávať najprv v Číne, neskôr aj v Európe. Jeho cena začína na 699 jüanoch a končí na 999 jüanoch (90 až 130 eur). V Európe bude pravdepodobne o čosi drahší.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #Xiaomi #Redmi 7