Apple predstavil nové iPady aj bez veľkého kriku

Dvojica vynovených iPadov neprináša veľké zmeny. Sú výkonnejšie, majú novší hardvér a staronový dizajn.

20.03.2019 20:15
iPad mini, Apple Foto:
Apple vynovil dva iPady. Na obrázku iPad mini 2019
debata (1)

Akoby Apple pochopil, že s tabletmi už veľkú dieru do sveta neurobí. Napokon, najväčšiu slávu už majú pravdepodobne za sebou. Stále však existuje pomerne početná skupina ľudí, pre ktorých je iPad prvou voľbou pri výbere zariadenia na cesty a zábavu. Aby iPady zostali atraktívne aspoň pre tých “pár” lojálnych používateľov, Apple bez humbugu predstavil ich aktualizované verzie. Žiadne veľké zmeny sa tento rok nekonali. iPad mini aj iPad Air sú výkonnejšie, no ostatný hardvér zostal prakticky bez zmien.

Apple vynovil dva iPady. Na obrázku iPad mini 2019 Foto: Apple
iPad mini, Apple Apple vynovil dva iPady. Na obrázku iPad mini 2019

iPad mini vyzerá stále rovnako, no spolu s novým modelom Air má výkonnejší procesor A12 Bionic. Rovnaký procesor v súčasnosti používajú iPhony XR a XS. Na Retina displeji nebolo čo vylepšovať, a tak Apple aspoň zväčšil úložnú pamäť. Základná verzia bude štartovať so 64 GB pamäťou a končiť s 256 GB pamäťou. Všetky varianty budú dostupné s Wi-Fi alebo v kombinácii Wi-Fi a 4G/LTE. S iPadom mini je možné použiť aj pero Pencil, ktoré ale nie je súčasťou balenia a záujemca si zaň musí priplatiť 99 dolárov. Cena iPadu mini začína na 399 (Wi-Fi), respektíve 529 (4G/LTE) dolároch.

Apple vynovil dva iPady. Na obrázku iPad Air 2019 Foto: Apple
iPad Air, Apple Apple vynovil dva iPady. Na obrázku iPad Air 2019

iPad Air dostal nafúknutý 10,5-palcový True Tone displej a dizajn prevzatý z iPadu Pro. Aj väčší z dvojice tabletov využíva čip A12 Bionic. Fotoaparát však zastal v čase – zadný má 8, predný 7 Megapixelov. Výdrž Apple uvádza na úrovni 10 hodín. Aj iPad Air bude dostupný v dvoch variantoch so 64 a 256 GB pamäťou a s cenami začínajúcimi na 499 (Wi-Fi), respektíve 629 dolároch (4G/LTE).

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iPad mini #iPad Air