Druhá generácia slúchadiel AirPods podporuje už aj bezdrôtové nabíjanie

Apple predstavil dlhoočakávanú druhú generáciu slúchadiel AirPods, ktoré konečne podporujú bezdrôtové nabíjanie. Výdrž na batériu sa však nezmenila.

21.03.2019 18:00
Airpods, Apple Foto:
Druhá generácia slúchadiel Apple AirPods s podporou bezdrôtového nabíjania.
debata (1)

Jeden produkt za druhým. Apple len pred pár dňami predstavil dva nové iPady, nové počítače iMac a v tesnom závese ukázal aj druhú generáciu bezdrôtových slúchadiel AirPods. Po novom im už nič nechýba a firma konečne dohonila konkurenciu. AirPods je totiž už možné nabíjať aj bezdrôtovo. Bezdrôtovo sa však nenabíjajú slúchadlá samotné, ale ich obal, ktorý má vstavanú cievku a podporu nabíjania cez štandard Qi.

Slúchadlá majú identickú 5-hodinovú výdrž pri počúvaní hudby. Telefonáty výdrž na batériu skracujú, aj keď s novou generáciou možno telefonovať o čosi dlhšie. Spolu s nabíjacím obalom je možné Airpods používať prerušovane 24 hodín. Na 60 percent kapacity je ich možné v obale nabiť už za 15 minút. Zaujímavosťou je režim “always on”, vďaka ktorému slúchadlá reagujú na príkazy Hey Siri automaticky aj bez poklepania na slúchadlo. Tým pádom sa uvoľnilo miesto na pridelenie doplňujúcej funkcie pri poklepaní na jedno z dvoch slúchadiel.

AirPods majú nový čip H1, ktorý má mať na svedomí lepšiu kvalitu zvuku, dvojnásobne rýchlejšie pripájanie k Bluetooth a lepšie hospodárenie s energiou. Slúchadlá sú v predaji za 179 eur so štandardným obalom (nabíjanie káblom) a za 229 eur s podporou bezdrôtového nabíjania. Samostatný obal stojí 89 eur a možno ho použiť aj s prvou generáciou AirPods.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #slúchadlá #Airpods #bezdrôtové slúchadlá