Samsung šliape na päty čínskemu Huawei. Galaxy S10 5G vraj natáča najlepšie videá

Smartfón Galaxy S10 5G má podľa nezávislých testov najvyššie skóre pri natáčaní videí. V kvalite fotiek zaostáva za Huawei P30 Pro len o dva body.

18.04.2019 14:30
Samsung, Galaxy, S10 5G, Foto:
Samsung Galaxy S10 5G.
debata

Ktorý je najlepší fotomobil dneška? Ťažko povedať. Posledných niekoľko týždňov bol suverénnym víťazom snáď všetkých fototestov Huawei P30 Pro. Podľa serveru DxO Mark mu však najnovší mobil od Samsungu šliape na päty. Spolu s tromi modelmi Galaxy S10 Samsung predstavil aj variant s podporou 5G. Tento model si ale firma ukryla do talónu a nikto presne nevedel, kedy ho začne predávať a na akých trhoch bude dostupný. Prví recenzenti si ho len prednedávnom mohli vyskúšať a nešetrili chválou.

Najlepší videomobil na trhu?

Samsung Galaxy S10 5G získal podľa serveru DxO Mark vo fototestoch 117 bodov za fotografiu, 100 bodov za video a 97 bodov za autoportrét. Vlajková loď Huawei získala 119 bodov za kvalitu fotiek, 97 bodov za kvalitu videa a 89 za selfie kameru. Galaxy S10 5G má síce rezervy v pri takzvanom moaré (rušivý efekt pri štruktúrovaných objektoch, pozn. red.), strate kontrastu a detailov pri priblížení na veľkú vzdialenosť, no je prvým mobilom, ktorý v kvalite videí dosiahol 100 bodov.

Zaujímavé pritom je, že podľa DxO Mark natáča Galaxy S10 5G lepšie než model S10+ a to napriek tomu, že disponuje rovnakými foťákmi a optikou. Vo videotestoch dosiahol S10+ 97 bodov. Dôvodom je údajne zmena v natívnom rozlíšení natáčaného videa. Model 5G automaticky natáča v 4K rozlíšení, pri ktorom majú videá lepšiu textúru a nižší šum.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #smartfón #Huawei #fotomobil #Galaxy S10 #fototest