Lenovo predstavilo mobil s extrémnou výbavou

Štyri foťáky, 12 GB operačnej pamäte, 512 GB úložisko a až 100 Megapixelové fotky. To sa v mobile len tak nevidí. Lenovo má novú vlajkovú loď, ktorú zatiaľ ponúkne len Číňanom.

26.04.2019 09:00
Lenovo, z6 pro, smartfón Foto:
Vlajková loď od Lenova, smartfón Z6 Pro.
debata

Lenovo nasadlo na vlnu prémiových mobilov a začalo vo veľkom zbrojiť. Zatiaľ exkluzívne pre čínsky trh pripravilo špičkový smartfón Z6 Pro, ktorý svojou výbavou a výkonom za sebou zanecháva aj konkurenčné vlajkové lode. Mobil má veľký 6,39-palcový AMOLED displej s netradičným pomerom strán 19,5:9. Podobne ako iné mobily, aj Z6 Pro má malý kvapôčkový výrez v hornej časti displeja, v ktorom sa ukrýva fotoaparát s 32 Megapixelmi. Pod displejom je ukrytá aj čítačka odtlačkov prstov.

Štyri foťáky a až 12 GB operačnej pamäte

Okrem veľkého displeja je dominantou mobilu aj štvoritý foťák na zadnej strane. Hlavný snímač so 48 Megapixelmi má svetelnosť f/1.8, sekundárny snímač so 16 Megapixelmi má zas širokouhlý objektív, tretí má osem Megapixelov a teleobjektív a napokon štvrtý je s dvoma Megapixelmi určený špeciálne na natáčanie videí. Zaujímavá je aj funkcia kombinovaného záberu, vďaka čomu dokáže mobil po softvérovom spracovaní vytvoriť snímku s rozlíšením až 100 Megapixelov.

Vlajková loď od Lenova, smartfón Z6 Pro. Foto: Lenovo
lenovo, z6 pro Vlajková loď od Lenova, smartfón Z6 Pro.

Výkonu má mobil na rozdávanie. Spoliehať sa môže na najvýkonnejší procesor súčasnosti, Snapdragon 855, až 12 GB operačnej pamäte a v extrémnej konfigurácii až s 512 GB úložnou pamäťou. Rovnako ako je voliteľná úložná pamäť je voliteľná aj operačná pamäť. Základný model sa bude predávať so 6 GB pamäťou a 128 GB úložiskom. V ponuke pribudne aj model s podporou 5G. Mobil v najvyššej konfigurácii sa v Číne začne predávať za 700 eur, v najnižšej za 400 eur. V Európe bude jeho cena pravdepodobne o čosi vyššia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #Lenovo #Z6 Pro