Samsung predstavil zvláštny televízor s obrazovkou otočenou na výšku

Je to televízor, ktorý nemá obdoby. Jeho obrazovku možno otočiť o 90 stupňov a sledovať na ňom vertikálne videá. Určený je najmä pre mladých ľudí.

02.05.2019 17:36
Samsung, Sero TV Foto:
Televízor Sero TV má obrazovku, ktorú možno otočiť o 90 stupňov.
debata

Počítačové monitory s otočnou obrazovku ste už určite videli a možno sami aj jeden taký vlastníte. Displej je na takýchto monitoroch možné otáčať z viacerých dôvodov – jedným z nich je napríklad práca s fotografiami, ktorá môže byť oveľa praktickejšia než pri obrazovke otočenej na šírku. Pri sledovaní videa však otáčanie obrazovky nemalo zmysel. Až doteraz.

Samsung v týchto dňoch predstavil netradičný televízor, ktorý má osloviť mileniálov, teda mladých ľudí narodených na prelome tisícročí. Prečo zrovna mileniálov? Televízor s označením Sero TV je vraj ako stvorený na sledovanie vertikálne natočených videí – tých, ktoré môžete poznať z Instagramu a Snapchatu. Je pravdou, že vertikálnych videí je neúrekom, no je to dostatočný dôvod na to, aby si televízor s otočnou obrazovkou niekto kupoval? Samsung v to verí.

Nový televízor má 43-palcový panel typu QLED (alternatíva k OLED technológii na báze materiálu Quantum dot pozn. red.) a videoobsah je možné doň možné posielať cez Wi-Fi po prepojení s mobilom prostredníctvom NFC čipu. V horizontálnom režime funguje televízor ako každý iný. Panel má 4K Ultra HD rozlíšenie. Ďalšie špecifikácie zatiaľ neboli firmou zverejnené. Predávať sa bude zatiaľ v Južnej Kórei za cenu zhruba 1600 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #televízor #QLED #Sero TV