K najlepším fotomobilom na trhu sa zaradil už aj Honor 20 Pro

Nová vlajková loď Honoru má štyri foťáky a trojnásobný optický zoom. Papierovo sa približuje k najlepším mobilom na trhu. Zaútočiť chce však najmä cenou a kvalitou fotiek.

21.05.2019 17:00
Honor 20 Pro Foto:
Honor 20 Pro bude v predaji v dvoch farbách, za cenu 599 eur.
debata (1)

To, čo v minulosti platilo, už, zdá sa, neplatí. Honor sa po novom snaží profilovať nie len ako firma vyrábajúca smartfóny nižšej a strednej triedy. Napriek tomu, že je Honor je bratom Huawei, rozhodol sa ísť do konfrontácie a predstavil dva nové smartfóny, ktoré papierovo takmer dobehli najlepší fotomobil dneška – Huawei P30 Pro. V súčasnosti tak Honor po vzore Huawei má v ponuke tri smartfóny – štandardný model Honor 20, odľahčenú verziu Lite a aj pokročilú fotoverziu Pro.

Čítačka sa pod displej nezmestila

Honor presedlal z plastu a kovu na sklo. Všetky tri smartfóny ho majú vpredu aj vzadu. Zadná strana zo skla sa vyrába na dvakrát. Prvú vrstvu tvorí sklo a druha je zložená z palety viacerých farieb, ktoré majú vytvárať 3D efekt. Displej smartfónov je takmer úplne bez rámčeka s pomerom 91,6% veľkosti displeja k telu telefónu. Zaujímavosťou je umiestnenie čítačky odtlačkov prstov. Nenachádza sa pod displejom, ale na pravej bočnej strane hliníkového rámu.

Honor 20 Pro má okrúhly výrez na foťák. Foto: Honor
Honor 20 Pro Honor 20 Pro má okrúhly výrez na foťák.

Honor 20 Pro má na rozdiel od modelu bez prípony zaoblený displej. Predná kamera sa zmestila do okrúhleho výrezu (model Lite má kvapôčkový výrez) v hornej časti. Displej má pritom rovnakú veľkosť a aj identické rozlíšenie (2340 × 1080 bodov). Spomínaný predný foťák má rozlíšenie 32 Megapixelov (svetelnosť f/2.0). Na zadnej strane sa v oboch prípadoch nachádza štvorica foťákov.

Štyri foťáky a trojnásobné optické priblíženie

Hlavný foťák má snímač so 48 Megapixelmi, svetelnosťou f/1.4, podporou optickej stabilizácie (20 Pro), AI asistovanej a elektronickej stabilizácie (Honor 20). Hlavný foťák s veľkým snímačom (0,5 palca) je využitý aj pri nočnej fotografii. Sekundárny foťák má 16 Megapixelov a svetelnosť f/2.2 a slúži hlavne na tvorbu širokouhlých záberov (pod uhlom 117 stupňov). Tretí snímač má v prípade Honor 20 Pro 8 Megapixelov s optikou so svetelnosťou f/2.4. Poslúži najmä na telefoto. Ponúka totiž 3-násobné stabilizované optické priblíženie, 5-násobné hybridné priblíženie a 30-násobný digitálny zoom.

Honor 20 Pro bude v predaji vo farbe zvanej -... Foto: Honor
Honor 20 Pro Honor 20 Pro bude v predaji vo farbe zvanej - fantómova čierna.

Tretí foťák na lacnejšom Honore 20 má len 2 Megapixely a slúži najmä na vytváranie tzv. bokeh efektu (efekt rozostreného pozadia, pozn. red.). Štvrtý foťák má v oboch prípadoch 2 Megapixely, svetelnosť f/2.4 s využitím primárne na makro snímky od vzdialenosti 4 centimetre (Huawei P30 Pro zvládne makro z dvoch centimetrov). Pri natáčaní videí oba mobily zvládnu rozlíšenie 4K (zadná kamera) a Full HD (predná kamera). Za zmienku tiež stojí, že podľa serveru DxOMark patrí Honoru 20 Pro v súčasnosti druhé miesto v kvalite fotiek.

Mobily je možné nabíjať pomocou rýchlonabíjačky. Z 0 na 50 percent sa nabijú za 30 minút. Honor 20 Pro má pritom o čosi väčšiu batériu (4000 mAh oproti 3750 mAh). Súčasťou výbavy je v súčasnosti najvýkonnejší čip Kirin 980. Model Pro do vienka dostane 8 GB operačnej pamäte a 256 GB úložisko na dáta. Základný model Honor 20 potom 6 GB RAM a 128 GB úložisko. Honor 20 Lite sa v Európe predáva za 299 eur, model Honor 20 bude v predaji za 499 eur a model Pro za 599 eur.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #Honor #Honor 20 Pro #Honor 20 #Huawei P30 Pro