iPody sú späť. Apple predstavil vylepšenú verziu iPodu Touch za 199 dolárov

Pamätáte sa ešte na iPody? Hudobné prehrávače od Apple stále žijú. Firma ich po rokoch vrátila opäť na trh a predstavila vylepšenú verziu iPodu Touch.

29.05.2019 21:10
iPod Touch, Apple Foto:
Apple predstavil vynovenú verziu prehrávača iPod Touch so zaujímavou cenou.
debata

iPody boli svojho času modlou všetkých, ktorí túžili po výbornom hudobnom prehrávači, ktorý vynikal svojim vyhotovením, ovládaním a funkciami. Napriek tomu, že iPody už dnes majú najväčšiu slávu za sebou, podľa Apple dopyt stále existuje. Aj preto sa firma rozhodla vrátiť iPod späť do predaja. V týchto dňoch predstavila aktualizovaný, a pravdepodobne aj poslednú, verziu iPodu Touch.

iPod Touch nemá nič, čo by chýbalo iPhonu. Hardvér poslednej verzie je síce výkonnejší, no v zásade sa nijako nelíši od hardvéru v iPhone 7 – vrátane procesora A10. Pre potreby prehrávania hudby má však prehrávač výkonu stále na rozdávanie. Použiť ho možno aj ako multimediálny prehrávač na videá, podcasty a podobne. Počúvať na ňom možno streamovanú hudbu, ale len ak sa v okolí nachádza dostupná Wi-Fi sieť – 4G modulom totiž nedisponuje.

Bez čítačky odtlačkov aj Retina displeja

Sklady, videá a aplikácie je možné inštalovať do pamäte s kapacitou 32 až 256 GB, avšak bez možnosti rozšírenia microSD kartami. Zamrzí aj rozlíšenie displeja. Na dnešnú dobu je 1136 × 640 bodov naozaj primálo, nech už je displej akýkoľvek veľký (iPod Touch má 4-palcový displej). Zamrzí aj chýbajúce Touch ID (snímač odtlačkov prstov) či FaceID (sken tváre). Hudbu je možné prehrávať či už cez slúchadlá s 3.5-palcovým konektorom, Bluetooth slúchadlá alebo slúchadlá s konektorom Lightning.

Napriek tomu, že iPod Touch nemá v porovnaní s iPhonom navrch, jeho cena môže mnohých zaujať. Predávať sa totiž bude už za 199 dolárov (32 GB verzia), čo je výrazne menej než iPhone s porovnateľným výkonom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #hudobný prehrávač #iPod #iPod Touch