Bose opäť mieri k vrcholu. Predstavil údajne 'najtichšie' slúchadlá

Nové slúchadlá nebudú niesť označenie QuietComfort. Po rokoch firma mení názov série a slúchadlá s najlepšou elimináciou okolitého hluku nazvala Noise Cancelling Headphones 700.

01.06.2019 11:15
bose, noise cancelling headphones 700 Foto:
Bose Noise Cancelling Headphones 700.
debata

Ak veľa cestujete, budete súhlasiť s tým, že niekedy je ticho na nezaplatenie. Platí to obzvlášť v lietadlách, kde sa o nadmerný hluk postarajú nie len motory ale aj spolucestujúci. V takých prípadoch ľudia zväčša siahnu po štupľoch do uší alebo slúchadlách, ktoré dokážu eliminovať okolité zvuky reprodukovaním zvuku v opačnej fáze.

Etalónom takzvaných “noise cancelling” slúchadiel, teda slúchadiel s aktívnym potlačením okolitého hluku, bola firma Bose. Jej slúchadlá QuietComfort sa za niekoľko rokov stali legendou a ak sa sami v lietadle poobzeráte, nájdete niekoľko cestujúcich, ktorí slúchadlá tejto značky vlastnia. Bose však našiel premožiteľa. Slúchadlá Sony WH 1000 XM3 majú podľa viacerých recenzentov najprepracovanejšie odhlučnenie, na ktoré je aj séria QuietComfort prikrátka. Bose má však odpoveď v podobe nových slúchadiel s názvom Noise Cancelling Headphones 700, ktoré začne predávať už o niekoľko týždňov.

Nová séria s novým dizajnom a funkciami

Nové “sedemstovky” už nepatria do série QuietComfort nie len označením, ale aj dizajnom. Namiesto jednoduchého plastového dizajnu sú slúchadlá minimalistické, nenápadné a elegantné. Disponujú štyrmi mikrofónmi, ktoré nefungujú len pri telefonovaní, ale najmä pri zachytávaní okolitého hluku pre potrebu jeho spracovania a softvérovej eliminácie. Používateľ si bude môcť sám vybrať, akú úroveň odhlučnenia preferuje – na výber bude mať až 11 úrovní odhlučnenia. Stlačením tlačidla na jednej z mušlí je tiež možné aktivovať takzvaný transparentný režim. Prehrávanie skladieb sa inak ovláda dotykovými tlačidlami.

Už aj rozšírená realita a 11 úrovní odhlučnenia

Zaujímavosťou slúchadiel je režim rozšírenej reality. Pohybové senzory sledujú napríklad naklonenie hlavy alebo pohyby tela a mobilná aplikácie následne tieto informácie spracúva spolu s informáciami o polohe s cieľom ponúknuť užívateľovi konkrétny multimediálny obsah podľa miesta, kde sa nachádza alebo aktivity, ktorú vykonáva. Ako presne táto funkcia funguje však ukážu aj prvé testy.

Slúchdlá sú bezdrôtové, nabíjajú sa pomocou USB-C káblu a dodávané sú aj s kompaktným puzdrom. Na jedno nabitie je ich možné používať 20 hodín. Celý cyklus nabíjania pritom trvá 2,5 hodiny a rýchlonabíjanie len 15 minút (vystačí na 3,5 hodiny prehrávania). Spojenie cez Bluetooth by malo fungovať až do vzdialenosti 10 metrov. Bose Noise Cancelling Headphones 700 sa budú predávať na konci júna za bezmála 400 dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bose #bezdrôtové slúchadlá #QuietComfort