Nokia má výborný mobil za stovku. S výrezom v displeji a najnovším Androidom

Veľký displej, výrez na foťák, odomykanie tvárou, umelá inteligencia aj vymeniteľná batéria. Nokia 2.2 ponúka veľa hudby za málo peňazí. Za 99 eur sa podobný mobil hľadá len veľmi ťažko.

09.06.2019 10:00
Nokia 2.2 Foto:
Nokia 2.2.
debata (2)

Prémiovú kategóriu mobilov obsadilo niekoľko firiem, ktoré medzi seba “nováčikov” nepustia. Menší výrobcovia mobilov tak majú väčšiu šancu preraziť v segmente nižšej a strednej triedy. O to sa najnovšie pokúša aj firma HMD Global, ktorá vlastní licenciu na výrobu telefónov s logom Nokia. Novinka s označením Nokia 2.2 je veľmi zaujímavým telefónov, ktorý si bezpochyby nájde svojich priaznivcov. Pri 99-eurovej cene sa tomu nemožno ani čudovať.

Bude Nokia 2.2 novým trhákom?

Mobil, ktorý HMD Global bude dozaista predávať s minimálnou maržou má viacero prekvapivých vlastností, a ani na prvý pohľad nepôsobí lacným dojmom. Jeho veľký 5,71-palcový LCD displej s rozlíšením 1520 × 720 bodov má dokonca výrez na foťák – presne tak, ako sa to dnes nosí. Selfie foťák má rozlíšenie 5 Megapixelov. Na zadnej strane sa nachádza druhý foťák, s 13 Megapixelmi, automatickým zaostrovaním a svetelnosťou f/2.2. Dôležitejšia než samotné parametre je ale podľa HMD Global technológia na pozadí, ktorá snímky upraví do atraktívnejšej podoby. Fotky má pomôcť upraviť umelá inteligencia.

Nokia 2.2 ponúka veľmi zaujímavé parametre za... Foto: HMD Global
Nokia 2.2, HMD Global Nokia 2.2 ponúka veľmi zaujímavé parametre za 99 eur.

Nokia 2.2 dostane štvorjadro MediaTek Helio A22 s taktom 2 GHz, dva alebo tri gigabajty operačnej pamäte a 16 alebo 32 GB rozšíriteľné úložisko s podporou microSD kariet. Zaujímavosťou je tiež podpora odomykania telefónu skenom tváre. Ten nahrádza čítačku odtlačkov prstov, ktorá mobilu naopak chýba. Celodenné používanie má zabezpečiť batéria s kapacitou 3000 mAh, ktorú je možné dokonca vymeniť. To sa dnes vidí naozaj už málokedy.

Nokia 2.2 bola zaradená do programu Android One, čo v praxi znamená prísun pravidelných bezpečnostných aktualizácií počas troch rokov a aktualizácie operačného systému počas dvoch rokov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #android #Nokia 2.2. HMD Global