Canon zbiera peniaze na foťák veľkosti USB kľúča

Miniatúrny fotoaparát umožní fotiť aj natáčať videá v prírode aj pod vodou. Peniaze na jeho výrobu chce Canon vyzbierať vo verejnej zbierke.

04.07.2019 15:30
ivy rec, canon Foto:
Miniatúrna kamera Canon Ivy Rec s karabínkou.
debata

Kúpil by si niekto malý kompaktný foťák veľkosti USB kľúča, keď slušný foťák je dnes štandardnou výbavou aj u lacnejších smartfónov? V Canone si povedali, že je na čase to skúsiť. Firma sa rozhodla ľudí osloviť vo verejnej zbierke na serveri Indiegogo a zistiť tak, či by bol o podobnú vychytávku na trhu záujem. Na serveri Indiegogo Canon zverejnil technické špecifikácie nového foťáku Ivy Rec.

Na prepínanie medzi rôznymi režimami má slúžiť... Foto: Canon/Indiegogo
ivy rec, canon Na prepínanie medzi rôznymi režimami má slúžiť otočné koliesko na zadnej strane.

Fotoaparát v kombinácii s kamerou má byť akousi alternatívou ku športovým kamerám typu Go Pro s tým rozdielom, že optika neumožní zachytávať širokouhlé videá s efektom rybieho oka. Ivy Rec má mať miniatúrne rozmery, odolnosť voči nárazom a vode do hĺbky jedného metra. Fotky zachytí 13-Megapixelový 1/3-palcový CMOS senzor. Videá sa bude zariadenie nahrávať do Full HD rozlíšenia pri 60 snímkach za sekundu. S mobilom či počítačom bude komunikovať cez Bluetooth alebo Wi-Fi.

Ďalšie detaily Canon zatiaľ nezverejnil. Tých, ktorých koncept zaujal, sa však snaží prilákať 30-percentnou zľavou z maloobchodnej ceny, ktorú im ponúkne v čase spustenia verejnej zbierky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #kamera #fotoaparát #Outdoor #Canon #Ivy Rec