Skladací mobil napokon bude. Samsung ho začne predávať v septembri

Tí, ktorí boli ochotní niekoľko mesiacov čakať na príchod ohybného smartfónu Galaxy Fold, sa ho napokon aj dočkajú. Firma oznámila, že smartfón sa napokon začne predávať v septembri.

26.07.2019 16:21
Samsung Galaxy Fold Foto:
Skladací mobil Samsung Galaxy Fold
debata

Ohybný smartfón, alebo presnejšie smartfón s ohybným displejom, inžinierom v Samsungu priniesol množstvo vrások na čele. Neustále odkladanie začiatku predaja Galaxy Fold dávalo tušiť, že Samsung stále bojuje s nedostatkami, na ktorého ho upozornili prví recenzenti. Tí, ktorí nevedia, o čom je reč, si možno spomenú na kauzu s nefunkčným displejom, ktorý sa kazil už po niekoľkých dňoch používania. Nebola to ani tak výrobná chyba, než nešťastne umiestnené ochranné prvky displeja. Na ňom sa totiž nachádzala ochranná vrstva, ktorá mnohým pripomínala dočasnú plastovú ochranu od výroby. Užívatelia, ktorí sa ju nevedomky pokúsili z displeja odstrániť, boli svedkami nepríjemnej udalosti – displej sa nenávratne poškodil.

Samsung si chybu priznal a prisľúbil, že sa produktovým dizajnom bude intenzívne zaoberať. Do tej doby viackrát posunul začiatok predaja mobilu, ktorý sa veľmi nebezpečne priblížil k dvojtisíceurovej hranici. Firma v týchto dňoch informovala o výsledku svojho niekoľkomesačného snaženia pri spevňovaní konštrukcie.

Zmeny v konštrukcii aj dôslednejšia ochrana displeja

Inžinieri natiahli vrchnú ochrannú vrstvu displeja až za rámik, takže je zrejme, že je neoddeliteľnou súčasťou konštrukcie, a že nemá byť odstránená. Takisto horná a spodná časť pántu bola spevnená novými ochrannými krytmi. Pre zvýšenie ochrany displeja boli pod displej pridané ďalšie kovové vrstvy, pričom priestor medzi pántom a telom smartfónu sa zmenšil. “Samsung v súčasnej dobe realizuje testy finálneho produktu, aby na vybraných trhoch mohol Galaxy Fold spotrebiteľom ponúknuť od septembra,” informovala firma.

Detaily o dostupnosti zatiaľ nezverejnila a má tak urobiť až tesne pred blížiacim sa dátumom uvedenia na trh.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #smartfón #ohybný displej #Galaxy Fold #ohybný mobil