Tablety sa zatiaľ z trhu nevytrácajú. Samsung predstavil nový Galaxy Tab S6

iPad Pro dostal ďalšieho konkurenta. Galaxy Tab S6 je však o čosi lacnejší. Samsung k tabletu pribalí aj dotykové pero S Pen s funkciou diaľkového ovládania.

04.08.2019 14:00
Samsung, Galaxy Tab S6 Foto:
Samsung Galaxy Tab S6 sa začne predávať v druhej polke augusta.
debata

Keby takýto tablet Samsung predstavil pred dvoma rokmi, možno by sa mu podarilo zahnať Apple do kúta. Nový Galaxy Tab 6 však prichádza v čase, keď sú tablety na zostupe. Napriek tomu s ním má Samsung veľké ambície, ktoré má šancu naplniť. Tab 6 je odpoveďou na iPad Pro alebo Surface Pro od Microsoftu. Nie je len tabletom na zábavu, ale vďaka nadštandardnému výkonu najmä pracovným nástrojom. Tomu zodpovedá napríklad aj veľký 10,5-palcový AMOLED displej (2560 × 1600 bodov), ku ktorému je možné pripnúť klávesnicu. Tablet je potom možné používať aj ako pracovnú stanicu za predpokladu, že mu majiteľ nebude zazlievať Android namiesto Windowsu.

Špecifikácie Tab S6 vychádzajú z prémiových smartfónov Galaxy. Samsung v ňom vymenil rozpoznávanie tváre za optický snímač odtlačkov prstov zabudovaný v displeji, ktorý by mal byť presnejší a spoľahlivejší. Zmenili sa takisto rozmery tabletu a v porovnaní s modelmi nižšieho a stredného radu (Tab A a Tab S5e) má Tab S6 výrazne tenší rámik okolo displeja, hrúbku len 5,7 milimetra a hmotnosť 420 gramov. Vybavený je štyrmi reproduktormi umiestnenými v rohoch.

Dotykové pero S Pen má svoje miesto na zadnej... Foto: Samsung
Samsung, Galaxy Tab S6 Dotykové pero S Pen má svoje miesto na zadnej strane tabletu.

Tablet namiesto notebooku aj s dotykovým perom S Pen

Súčasťou tabletu je osemjadrový procesor Snapdragon 855, 6 GB operačnej pamäte, 128 GB úložisko (rozšíriteľné microSD kartami), dvojica kamier na zadnej strane (13 a 5 Mpix) a selfie kamera vpredu (8 Mpix). Tab S6 si poradí aj s nahrávaním 4K videa pri 30 snímkach za sekundu a s prehrávaním 8K videa (30 snímok za sekundu). Batéria s kapacitou 7040 mAh by ho mala udržať pri práci 15 hodín. Veľmi ceneným doplnkom tabletu je aj Pero S Pen, ktoré je možné použiť na kreslenie a písanie, a zároveň aj ako diaľkový ovládač. Pero sa nabíja bezdrôtovo a svoje miesto má na zadnej časti tabletu, ku ktorej sa pripne pomocou magnetu. Hardvérová klávesnica, ktorá sa pripája k tabletu má takisto touchpad, no predávať sa bude samostatne za 180 eur.

Samsung Tab S6 bude v predaji od 23. augusta v šedej farbe vo verzii s LTE za 779 eur a vo verzii s Wi-Fi za 699 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #tablet #iPad Pro #Galaxy Tab S6