Logitech predstavil svoju najlepšiu myš. Záujemca si výrazne priplatí

Firma hovorí o svojej najlepšej myši pre bežné použitie, tj. nie pre hráčov. Futuristický dizajn, dve rolovacie kolieska a výdrž až 70 dní na jedno nabitie majú byť dôvodom k vyše 100-eurovej cenovke.

04.09.2019 19:30
Logitech, MX Master 3, počítačová myš Foto:
Myš Logitech MX Master 3 má prepracovanú ergonómiu aj nový dizajn.
debata

Kedysi Logitech vyrábal najmä počítačové príslušenstvo pre fajnšmekrov, ktorí nemajú hlboko do vrecka. Neskôr si firma uvedomila, že záujem o jej produkty majú aj menej majetní užívatelia. Neskôr kvôli nim rozšírila svoje portfólio produktov, no naďalej sa snaží profilovať ako prémiová značka a výrobca dizajnovo a funkčne nadštanardných produktov. V týchto dňoch firma predstavila svoju najlepšiu myš – MX Master 3. Najlepšiu preto, lebo v porovnaní s predošlou generáciou v nej upravila takmer všetko – od dizajnu, cez ovládacie prvky, až po spôsob rolovania kovovým kolieskom.

MX Master 3 patrí k vôbec najdrahším... Foto: Logitech
Logitech, MX Master 3, počítačová myš MX Master 3 patrí k vôbec najdrahším počítačovým myšiam na trhu.

Logitech novú myš upravil s prihliadnutím na lepšiu ergonómiu, ktorá sa musela prispôsobiť veľkému rolovaciemu koliesku ovládaného palcom pravej ruky. MX Master 3 je teda určená len pre pravákov. Myš má veľké rozmery a hmotnosť (141 gramov) vraj kvôli pohodlnejšiemu používaniu a znižovaniu námahy ruky a zápästia. Súčasťou myši je senzor MX Darkfield s rozlíšením 4000 dpi, ktorý si vraj poradí aj so sklom. Na jedno nabitie je možné myš používať zhruba 70 dní. Špecialitou MX Master 3 je rolovacie koliesko MagSpeed s elektromagne­tickým mechanizmom. Koliesko funguje krokovo, no na prudší pohyb zareaguje rýchlym rolovaním, s ktorým možno v priebehu sekúnd prejsť niekoľko tisíc riadkov.

Myš umožňuje nastaviť si rôzne profily pre rôzne aplikácie. To v praxi znamená, že každá aplikácia môže mať definované vlastné skratky, ktoré sa aktivujú stlačením niektorého tlačidla na myši.

Klávesnica Logitech MX Keys. Foto: Logitech
Logitech, MX Keys, klávesnica Klávesnica Logitech MX Keys.

Spolu s myšou Logitech predstavil aj podsvietenú bezdrôtovú klávesnicu MX Keys so senzorom priblíženia, ktorý sleduje ruky užívateľa. Akonáhle sa priblížia, klávesy sa rozsvietia. Podsvietenie takisto reaguje na úroveň okolitého svetla vypnutím alebo reguláciou jasu. S aktivovaným podsvietením je potrebné klávesnicu nabíjať každý 10 dní. Ak je však vypnuté, nabitá by mala vydržať niekoľko mesiacov.

Klávesnica MX Keys sa na Slovensku začne predávať v priebehu septembra za 109 eur. Rovnakú cenu má stanovenú aj myš MX Master 3.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Logitech #klávesnica #počítačová myš #MX Master 3