Sonos konečne ponúkne reproduktor do prírody a na záhradu. Odolá aj dažďu a pádom

Nový reproduktor Move má vlastnú batériu a funguje aj cez Bluetooth. Na batériu dokáže hudbu prehrávať až 10 hodín.

09.09.2019 11:00
sonos move, reproduktor, sonos Foto:
Sonos predstavil svoj prvý prenosný reproduktor s batériou.
debata

S produktami spoločnosti Sonos sú dozaista oboznámení všetci hudobní nadšenci, ktorí majú potrebu vytvoriť si v domácich podmienkach kvalitné priestorové ozvučenie. Reproduktory Sonos patria k špičke, minimálne čo sa kvality spracovania, možností využitia a zvukového prednesu týka. Samozrejme nie je možné porovnávať ich s reproduktormi pre zanietených fanatikov, ktorí sú schopní za audiosústavu utratiť viac peňazí, než za osobné vozidlo.

Špecifikom reproduktorov Sonos je, že nefungujú cez Bluetooth, ale prehrávajú len hudbu z internetu cez akékoľvek streamovacie služby. Navyše viac reproduktorov je možné virtuálne pospájať a vytvoriť si tak priestorový zvuk. Niektoré modely majú dokonca zabudovanú aj hlasovú asistentku Alexa. Ak niečo firme v ponuke chýbalo, bol to reproduktor napájaný batériami, ktorý je možné zobrať so sebou na chatu či aspoň do záhrady. Sonos to v týchto dňoch napravil s novinkou Sonos Move.

Sonos je možné používať ako bežný reproduktor,... Foto: Sonos
Sonos, Move, reproduktor Sonos je možné používať ako bežný reproduktor, po odpojení z nabíjačky ho je možné vziať so sebou aj na záhradu.

Aj bez Wi-fi, no aj bez aplikácie

Sonos Move môže fungovať ako klasický Sonos reproduktor pripojený k elektrickej a wi-fi sieti. Prehrávať je na ňom možné hudbu zo Spotify, Deezeru, Apple Music, Hudba Google a mnohých ďalších zdrojov. Čo je však iné je možnosť využiť ho aj mimo svojho pôvodného stanovišťa. Reproduktor má zabudovanú batériu a po odpojení od napájania je možné zobrať ho so sebou na chatu či do záhrady a pokračovať s počúvaním hudby.

Move ja navyše vodotesný a odolný voči pádom, takže by mu nemali prekážať ani sťažené podmienky počas letnej búrky. Inak sa ale bude chovať, ak stratí Wi-Fi signál. Následne sa prepne do Bluetooth režimu a bude prehrávať skladby z mobilu rovnako, ako akýkoľvek iný bezdrôtový reproduktor. V takom prípade tiež nebude možné ovládať ho cez mobilnú aplikáciu Sonos, ktorá pre majiteľov reproduktorov tejto značky ponúka množstvo rozšírených možností.

Na jedno nabitie je možné Move používať zhruba 10 hodín. Wi-Fi signál by mal takisto strácať zriedkavejšie vďaka dômyselne umiestnený anténam. Reproduktor sa začne predávať v najbližších týždňoch za cenu 399 dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hi-fi #Bluetooth #Sonos #hudobný prehrávač #audiosústava