Bowers & Wilkins predstavil nové 'odhlučnené' slúchadlá. Cena zostáva vysoká

Slúchadlá s aktívnym potlačením hluku zaujmú diazjnom, ultraľahkou konštrukciou aj zuvkom. Ich cena však zostáva aj naďalej vysoká.

22.09.2019 10:00
px7, bowers wilkins, slúchadlá Foto:
Slúchadlá Bowers & Wilkins PX7.
debata

Firma Bowers & Wilkins patrí spolu s dánskym Bang & Olufsen k priekopníkom v hudobnom priemysle. Obe firmy vyrábajú výborne hudobné sústavy, z ktorých ani jednu nemožno označiť za „ľudovú“. Či už sú to domáce reproduktory, Hi-Fi sústavy, prenosné Bluetooth reproduktory alebo slúchadlá, všetky patria cenou do kategórie prémiových zariadení. Bowers & Wilkins v týchto dňoch predstavil vlastnú odpoveď na konkurenčné slúchadlá s potlačením okolitého hluku od Sony, Bose či Bang & Olufsen. Dva nové modely PX7 a PX5 nebudú nijak vybočovať z radu a ponúknu to, čo sa v segmente drahých slúchadiel stalo medzičasom štandardom.

Vlajková loď v ponuke britskej firmy, PX7, má uzatvorenú konštrukciu. Slúchadlá tak obopínajú uši, vďaka čomu do okolia preniká len minimum hluku a navyše by mali byť komfortné aj pri dlhšom nosení. Keďže sú bezdrôtové, majú zabudovanú (nevymeniteľnú) batériu, ktorú je ale cez prítomne USB-C možné expresne rýchlo nabiť. Len 15-minútové nabíjanie je možné vymeniť za 5 hodín prehrávania hudby, plné nabitie zas za 25 hodín prehrávania. Vďaka kompozitnému materiálu s uhlíkových vlákien je konštrukcia tak slúchadiel PX7 ako aj PX5 veľmi ľahká. Výrobca sa rozhodol nepodliezať konkurenčnú latku a cenu ponechal na úrovni, ktorá zodpovedá slúchadlám tejto kategórie. PX7 budú v predaji za bezmála 400 eur a PX5 za 300 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slúchadlá #Bang & Olufsen #Bowers & Wilkins