Opraviť nové slúchadlá Apple AirPods Pro je takmer nemožné

Nie sú lacné a ak sa pokazia, nie je ich takmer možné vôbec opraviť. Apple AirPods Pro sú typickým spotrebným tovarom.

09.11.2019 10:00
Apple, AirPods, slúchadlá Foto:
Nové slúchadlá Apple AirPods Pro.
debata

AirPods Pro sú ukážkovým príkladom spotrebného tovaru. Komponenty v slúchadlách nie je v podstate možné vymeniť a slúchadlá sa tak v prípade poruchy stanú neopraviteľnými. Tvrdí to server iFixit, ktorý slúchadlá rozobral a následne snažil sa komponenty opäť zložiť. Za opraviteľnosť dal slúchadlám nulové hodnotenie, ktoré sa mimochodom nelíši od hodnotenia predošlej generácie slúchadiel AirPods.

Okrem výmeny silikónového nadstavca, ktorý funguje ako mechanická zvuková bariéra, sú možnosti výmeny komponentov veľmi obmedzené. Potvrdil to aj Apple, podľa ktorého sú slúchadlá kvôli veľkosti a konštrukcii, vrátane použitého lepidla, neopraviteľné. Možná je tak len ich výmena kus za kus.

Slúchadlá AirPods Pro sú o tretinu ťažšie než verzia AirPods. Nabíjacie puzdro je takisto o viac než 7 gramov väčšie a ťažšie. V každom slúchadle sa nachádza malá okrúhla batéria, ktorá je rovnaká ako batéria v slúchadlách Galaxy Buds od Samsungu. Zatiaľ čo pri slúchadlách Samsung je možné batériu vymeniť, kvôli konštrukcii to v AirPods Pro ale možné nie je.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #slúchadlá #AirPods Pro