Samsung vidí budúcnosť sledovania televízie vertikálne

Firma na veľtrhu CES predstavila televízor, ktorý je možné podľa potreby natočiť aj vertikálne a sledovať tak multimédiá na výšku.

13.01.2020 16:30
Samsung, Sero TV Foto:
Televízor Sero má obrazovku, ktorú možno otočiť o 90 stupňov.
debata (2)

Prvé zmienky o televízore Samsung s funkciou pivot pochádzajú ešte z mája minulého roka. Firma vtedy informovala o novinke, ktorá by mohla zaujať najmä mladšie ročníky. Televízor s označením Sero má byť ako stvorený na sledovanie vertikálne natočených videí – takých, ktoré môžte poznať z Instagramu a Snapchatu. Takéhoto obsahu síce nie je stále veľa, no pre Samsung je ho dosť na to, aby na veľtrhu CES televízor ukázal aj verejnosti a potvrdil tak, že to so svojim výstrelkom myslí vážne.

Nový televízor má 43-palcový panel typu QLED (alternatíva k OLED technológii na báze materiálu Quantum dot pozn. red.), 4K Ultra HD rozlíšenie a videoobsah je možné doň možné posielať cez Wi-Fi po prepojení s mobilom prostredníctvom NFC čipu. Majitelia mobilov Galaxy môžu svoj mobil namieriť na televízor a automaticky začať zdieľať obsah, ktorému panel prispôsobí svoju polohu. Tí, ktorí vlastnia iPhone takéto vymoženosti k dispozícii nemajú. Obsah síce môžu zdieľať cez AirPlay 2, no panel musia natočiť manuálne sami cez diaľkový ovládač.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #televízor #Sero