Apple vymýšľa ako vyrobiť mobil s "nekrčivým" ohybným displejom

Firma si patentovala nový dizajn skladateľného mobilu s ohybným displejom. Vďaka inovatívnemu pántu sa displej nebude "krčiť" a deformovať tak obraz.

07.02.2020 18:48
Apple iPhone 11 Foto:
Ilustračné foto (na fotke Apple iPhone 11)
debata (7)

Keď Huawei a Samsung predstavili prvé komerčne dostupné mobily s ohybným displejom, bola to senzácia typu mobilu bez hardvérovej klávesnice. Predražené telefóny sú zatiaľ stále len výkladnou skriňou výrobcov, ktorí prostredníctvom nich demonštrujú budúcnosť a svoje smelé plány. Smartfóny s ohybným displejom však majú svoje rezervy. Najprv to bola veľmi krehká ochranná vrstva, potom neodolný OLED panel, ktorý sa navyše v stredovej časti akosi „krčil“. Ohýbanie displeja nad otočným stredovým kĺbom prináša nepríjemný efekt skresľovania obrazu. Je to v podstate rovnaké, akoby ste poskladali papier a následne sa ho snažili opäť vyrovnať.

Väčšie ohýbanie displeja má vo výsledku na svedomí najmä to, že telefón je v zloženom stave užší. Apple sa však domnieva, že to nie je jediný správny prístup. V Spojených štátoch si patentoval nový dizajn smartfónu so skladateľným displejom a unikátnym stredovým kĺbom. Kĺb pri zloženom stave nekrčí displej a necháva ho len mierne ohnutý. Medzi priľahlými časťami displeja tak v zloženom stave zostáva väčšia medzera.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #ohybný displej #patent