V službe Street View pribudli vysokohorské tatranské chaty

Mapy Google oslavujú 15. výročie. Do zoznamu lokalít v službe Street View Google pridal aj vysokohorské tatranské chaty.

06.02.2020 15:00
Street View, Zbojnicka chata, Google, Foto:
Zbojnícka chata na Mapách Google.
debata

Služba Street View na Mapách Google je dostupná v najrôznejších svetových lokalitách. Vďaka živým náhľadom sa je možné poprechádzať po hradoch, zámkoch, chránených národných parkoch, ostrovoch, vodopádoch a mnohých ďalších atrakciách, ktoré by mnoho ľudí inak nemalo možnosť navštíviť. Najnovšie v službe Street View pribudli vysokohorské tatranské chaty. Virtuálna prechádzka je dostupná na Zbojníckej chate, ako aj na Téryho chate, ktoré patria medzi populárne tatranské turistické destinácie.

Google spustil službu Street View ešte v roku 2007 a dnes patrí medzi najobľúbenejšie služby dostupné v rámci Máp Google. Na Slovensku je napríklad možné cez službu navštíviť väčšinu slovenských miest, viaceré hrady a zámky, nechýba ani prírodné dedičstvo, vrátane národných parkov.

Mapy Google tento rok oslavujú svoje 15. výročie. Každý mesiac ich aktívne využíva viac ako jedna miliarda používateľov. Google v priebehu rokov zmapoval viac ako 220 krajín a teritórií a satelitnými snímkami pokrýva až 98 percent populácie. Používatelia pritom sami do Máp nahrávajú viac ako 20 miliónov rôznych príspevkov denne, vrátane recenzií.

Zopár faktov o Mapách Google

  • Mapy Google uzreli svetlo sveta 8. februára 2005 – ich prvá verzia bola určená pre stolové počítače
  • 28. júna 2005 prichádza Google Earth – využitie satelitných snímok na zobrazenie rôznych miest na Zemi v 3D
  • 28. februára 2007 začal Google zobrazovať informácie o doprave vo vyše tridsiatich amerických mestách
  • 29. mája 2007 sa zrodilo Street View – prináša 360-stupňové panoramatické snímky miest na úrovni ulice
  • V apríli 2012 začína Google so snímaním pre službu Street View – využíva špeciálne Street View autá
  • V októbri 2012 Google zverejňuje panoramatické snímky slovenských miest a obcí
  • Počas leta 2013 Google sníma ďalšie historické, kultúrne a prírodné krásy Slovenska – využíva pritom špeciálne Street View zariadenia ako Trojkolku a Trekker (batoh)
  • Vo februári 2014 sprístupňuje panoramatické snímky v rámci špeciálnych zbierok – Slovenský výber – vrátane Vysokých Tatier, Oravského hradu a dokonca aj vybraných jaskýň
  • V júni 2015 boli špeciálne zbierky Street View obohatené o snímky múzeí a historických pamiatok, národných parkov, cirkevných stavieb, či miest určených pre zábavu a oddych
  • Od 10. novembra 2015 sú dostupné aj offline mapy, takže sa dajú používať aj bez internetového pripojenia
  • 11. februára 2019 spúšťa Google navigáciu pomocou rozšírenej reality, tzv. Live View, pre lepšiu predstavu ktorým smerom kráčať. Šipky a smery sú zreteľne zobrazené a ukazujú reálny pohľad, kde sa používateľ práve nachádza

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #street view #Mapy Google