Huawei má ďalší mobil s ohybným displejom. Je na nerozoznanie od predchodcu

Huawei vo vynovenom smartfóne Mate Xs ohýba obrovský 8-palcový displej inak než konkurenti. Stále má však problém s Androidom, ktorý je ochudobnený o obľúbené aplikácie.

25.02.2020 17:36
Huawei Mate Xs, ohybný mobil, ohybný displej, OLED Foto:
Huawei predstavil druhú generáciu smartfónu Mate Xs s ohybným displejom.
debata

Ohýbanie mobilov je novým trendom, na ktorý postupne naskakujú najväčší výrobcovia mobilov. Okrem Samsungu medzi nich patrí aj Huawei, ktorý v týchto dňoch predstavil svoj vynovený ohybný mobil Mate Xs. Firma sa chcela poučiť zo svojich chýb, no výsledok nie je až tak agresívne inovatívny ako napríklad pri Samsungu s modelom Galaxy Flip Z.

Smartfón Mate Xs mal Huawei v pláne predstaviť na mobilnom kongrese MWC v Barcelone. Keďže však organizátori kongres na poslednú chvíľu zrušili, musela firma improvizovať. Výsledok? Mobil novinárom v Barcelone predstavila, no len cez videoprenos. Po skončení prezentácie si mali novinári možnosť telefón ohmatať. A keďže viac inovácií sa ukrýva vo vnútri než vonku, boli ich reakcie skôr vlažné.

Ťažké časy s chudobným Androidom

Mate Xs je dôkazom toho, že firma si vie poradiť aj v ťažkých časoch, keď jeho možnú spoluprácu s Google sabotuje americká vláda. Výsledkom je upravený Android bez priameho prístupu k obchodu Google. Užívatelia sa musia spoľahnúť len na aplikácie, ktoré im naservíruje Huawei. A tých zatiaľ nie je veľa.

Smartfón má na rozdiel od iných displej umiestnený na vonkajšej ploche. Po rozložení má až 8-palcovú uhlopriečku, po zložení zas 6,38 a 6,6-palcovú uhlopriečku. Ohybný OLED panel má byť takmer dvojnásobne odolnejší. Ako tomu bude naozaj, ukáže až čas. Véčko od Samsungu má napríklad krehký displej, ktorému prekáža aj väčší tlak s nechtom. Mate Xs má výkonnejší procesor Kirin 990 so vstavaným 5G modemom, poradí si aj s najnovším štandardom Wi-Fi 6. Foťáky má mobil rovnaké ako jeho predchodca – teda trojicu v zložení 40 Mpix, 8 Mpix telefoto a 16 Mpix pre širokouhlé fotky. Operačná pamäť má kapacitu 8 GB a úložisko 512 GB.

Huawei bude mobil predávať za 2499 eur, zatiaľ však nevedno kedy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #oled #ohybný displej #Huawei #Mate Xs