Samsung predstavil nový lacný tablet. Lákadlom má byť cena a pero S Pen

Koncom minulého týždňa Samsung predstavil tablet Galaxy Tab S6 Lite, ktorý vychádza z pôvodnej verzie Galaxy Tab S6. Má však ľudovejšiu cenu a je určený aj na zábavu.

22.04.2020 19:26
galaxy tab s6 lite, samsung Foto:
Tablet Samsung Galaxy Tab S6 Lite.
debata

Predstavený tablet má 10,4-palcový LCD displej s tenkým rámikom a s rozlíšením 2000 × 1200 bodov. Poháňa ho osemjadro s taktom 2,3 a 1,7 GHz a operačná pamäť 4 GB. Užívateľskú pamäť na dáta s kapacitou 64 GB je možné rozšíriť o ďalší terabajt za pomoci microSD kariet. Na zadnej strane tabletu sa nachádza kamera s ôsmimi, vpredu zas kamera s piatimi megapixelmi. S6 Lite nechýbajú všetky bežné prvky a senzory vrátane gyroskopu, akcelerometra, GPS a systému Glonass. Samsung upozornil aj na stereo reproduktory ladené dcérskou firmou AKG.

Najväčším lákadlom tabletu má byť dotykové pero S Pen, ktorého multifunkčnú verziu môžu poznať majitelia smartfónov Galaxy Note. Ľahké pero s ergonomickým úchopom má len 7 gramov a hrot s hrúbkou 0,7 milimetra, vďaka čomu má písanie s ním pripomínať písanie ceruzkou. Samsung chce aj za pomoci pera ku kúpe tabletu primať ľudí, ktorí ho chcú využívať nie len na prácu, ale zábavu vrátane kreslenia. Pero S Pen nedokáže to, čo pero v smartfónoch Note. Okrem kreslenia a písania s ním nie je možné robiť nič iné. Kvôli chýbajúcej batérii ho nie je možné použiť na diaľkové ovládanie tabletu gestami. Tablet sa bude na Slovensku predávať od 15. mája za 379 eur (s Wi-Fi) a 439 eur (s Wi-Fi a 4G).

Samsungu kvôli koronavírusu klesli predaje produktov

Firma sa tiež pochválila číslami predaja mobilov a príslušenstva z minulého roka. Na Slovensku firma predala 500-tisíc mobilov a 35-tisíc náramkov, hodiniek a iného príslušenstva. Medzi najpredávanejšie mobily v prémiovej triede patril v minulom roku Galaxy S10 a S10+, strednej triede zas dominoval Galaxy A70, A40 a A50. Spomedzi hodiniek sa najviac predávali Galaxy Watch 42 a 46mm a náramok Galaxy Fit e. V priebehu marca Samsung v dôsledku pandémie zaznamenal aj pokles dopytu o viac než tretinu. Kupujúci sú podľa firmy viac pragmatickí a citlivejší na cenu. Predbežné čísla predaja zatiaľ firma nezverejnila.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #tablet #Tab S6 Lite