Odomknúť mobil s rúškom na tvári bude jednoduchšie. Apple už má riešenie

Apple sa pripravuje na to, že povinnosť nosiť rúška pár mesiacov potrvá. Užívateľom umožní rýchlejšie odomknúť svoj mobil zadaním autorizačného kódu.

03.05.2020 13:32
snímač, odtlačky prstov, biometria, Apple, TouchID Foto:
Ilustračné foto
debata (2)

Používanie ochranných rúšok so sebou prinieslo aj zopár netradičných problémov, s ktorými sa mohli stretnúť všetci majitelia novších modelov iPhonov a niektorých smartfónov s Androidom. Odomykanie mobilu tvárou s nasadeným rúškom skrátka nefunguje. Mobil je síce možné odomknúť aj číselným kódom, no s odstupom času je to už nepraktické. Rovnako nepraktické je aj potvrdzovanie bezkontaktných platieb, pri ktorých si musí užívateľ buď rúško z tváre stiahnuť alebo zadať číselný kód. Skener odtlačkov prstov pritom iPhony nemajú už od čias iPhonu X (s výnimkou najnovšieho iPhonu SE).

Problém s overením používateľa už začal Apple riešiť. V najnovšej aktualizácii, ktorú verejnosti ponúkne už o niekoľko týždňov, umožní mobil odomykať číselným kódom bez čakania na zlyhanie overenia tvárou. Stačí, ak užívateľ potiahne po obrazovke prstom hore a zobrazí sa mu ponuka na zadanie kódu. Túto funkciu Apple zatiaľ testuje v beta verzii operačného systému iOS 13.5.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iPhone #Face ID #odomykanie mobilu