Aj mobil už zmeria teplotu. Honor Play 4 Pro na to využíva infrakameru

Dcérska firma čínskeho Huawei predstavila nový smartfón so zabudovaným infračerveným snímač, ktorý dokáže zmerať teplotu v rozpätí od -20 do 100 stupňov Celzia. Nie je však extrémne presný.

07.06.2020 21:49
huawei, honor, play 4 pro, smartfón Foto:
Smartfón Honor Play 4 Pro už zmeria aj teplotu.
debata (2)

Huawei sa chytil príležitosti a v čase vrcholiacej pandémie koronavírusu u svojej dcérskej firmy Honor predstavil nový smartfón Play 4 Pro so zabudovanou infrakamerou. Vďaka nej si človek dokáže bezkontaktne zmerať teplotu. Teplomer sa nachádza pri zadných fotoaparátoch a stačí ho z malej vzdialenosti namieriť napríklad na čelo človeka. Teplotu dokáže zmerať v rozpätí od –20 do 100 stupňov Celzia, no podľa serveru ArsTechnica meranie nie je natoľko presné ako pri termokamerách či iných zariadeniach merajúcich teploty povrchov. Hodnoty sú tak len veľmi orientačné, aj keď Huawei neuvádza s akou odchýlkou je pri meraní potrebné počítať.

Použitie infračerveného senzoru je lacné a nie je za tým žiaden technologický kumšt. Jeho použitie v mobile takisto nie je žiadnou novinkou, aj keď s jeho využitím na meranie teploty prišiel ako prvý práve Honor. Nebyť teplomera, bol by mobil ako každý iný smartfón vyššej strednej triedy. Vzhľadom k domácemu trhu však už podporuje aj siete piatej generácie.

Z iných parametrov stojí za zmienku 6,57-palcový displej s rozlíšením 2400 × 1080 bodov, čip Kirin 990, 8 GB operačnej pamäte a 128 GB úložisko. Tak ako pri všetkých nových mobiloch s Androidom je aj Play 4 Pro odrezaný od prístupu ku Google službám. Spoliehať sa tak musí len na ekosystém HMS od Huawei. Predávať sa bude zatiaľ len v Číne za cenu zhruba 400 eur.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Huawei #Honor #termokamera #Play 4 Pro #meranie teploty #infračervený snímač