Google ponúka novú zábavku - Rozšírenú realitu s dinosaurami v životnej veľkosti

Dinosaury z Jurského parku na každom kroku. Google priamo vo vyhľadávači sprístupnil funkciu, ktorá využíva rozšírenú realitu na zobrazenie dinosaurov v životnej veľkosti kdekoľvek v priestore.

23.07.2020 06:00
Tyranosaurus Rex, Google, Foto:
Model Tyranosaura Rexa.
debata

Poznáte mobilnú aplikáciu Pokemon Go? Interaktívna hra s pokročilými prvkami rozšírenej reality bola na vrchole pred tromi až štyrmi rokmi. Nebolo vtedy snáď jediného dieťaťa a tínedžera, ktorý by túto návykovú hru nevyskúšal. Napriek tomu, že prvotný ošial opadol, Pokémon Go odštartoval novú éru rozšírenej reality, ktorá bola inšpiráciou pre mnohých.

Google v týchto dňoch predstavil novinku z vlastnej dielne, ktorá by mohla zaujať všetkých, ktorých fascinujú dinosaury. Priamo do vyhľadávača integroval 3D modely najrôznejších zvierat, ktoré žili na Zemi pred miliónmi rokov. Takéto modely nie sú dostupné len vo forme pohyblivých náhľadov vo vyhľadávači, ale vďaka kamere na smartfóne ich je možné umiestniť aj do priestoru, a to v životnej veľkosti.

Stačí, ak do vyhľadávača v mobile zadáte názov dinosaura a hneď prvý výsledok vyhľadávania vám ponúkne možnosť „View in 3D“. Následne už stačí len namieriť foťák mobilu do priestoru a na displeji uvidíte hneď vedľa seba dinosaura v životnej veľkosti. Dinosaura je možné aj proporčne zmenšiť tak, aby sa napríklad Tyranosaurus Rex vošiel aj do vašej obývačky. Ak používate mobil s Androidom, Tyranosaura budete nielen vidieť ale aj počuť.

Živý náhľad a umiestnenie v priesotre sú... Foto: Google
Tyranosaurus Rex, Google, Živý náhľad a umiestnenie v priesotre sú prístupné pre 10 rôznych dinosaurov.

V súčasnosti Google ponúka živé náhľady desiatich dinosaurov, konkrétne: Tyrannosaurus Rex, Velociraptor, Triceratops, Spinosaurus, Stegosaurus, Brachiosaurus, Ankylosaurus, Dilophosaurus, Pteranodon, and Parasaurolophus.

Zmenšená verzia Tyranosaura Rexa umiestnená v... Foto: Tomáš Švec
Tyranosaurus Rex, Google, Zmenšená verzia Tyranosaura Rexa umiestnená v priestore.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dinosaurus #Google #vyhľadávač #tyranosaurus